fbpx

Ook Brits treinverkeer wegens storm aangepast

In afwachting van de zware storm maandag passen Britse treinmaatschappijen hun dienstregeling in het zuiden aan. Southeastern Railway, die onder meer in Londen en in Kent treinen laat rijden, heeft haar klanten geadviseerd maandagmorgen niet per spoor te reizen.

De maatschappij verwacht dat de treinen op een aantal lijnen niet kunnen rijden, omdat er omgevallen bomen en andere brokstukken op de rails liggen, aldus de Britse zender Sky News. South West Trains rijdt zondag al volgens een aangepaste regeling. Het treinverkeer tussen Salisbury en Bristol is stilgelegd.

Op een aantal lijnen zullen naar verwachting tot 9:00 uur ´s ochtends geen treinen rijden. Zo rijdt First Capital Connect tot minimaal 9:00 uur niet. Dat zelfde geldt voor Greater Anglia, inclusief de Stansted Express. Meer informatie is te verkrijgen via National Rail.

Ook internationale reizigers van Engeland naar het Europese vaste land zullen vertraging oplopen. De eerste Eurostar-treinen zullen minimaal één uur vertraging krijgen. Daarna zullen de Eurostar treinen tot 12:00 uur waarschijnlijk zo´n 20 minuten te laat zijn, dit vanwege snelheidsbeperkingen.

Volgens weerkundigen wacht het zuiden van Groot-Brittannië één van de zwaarste stormen in tientallen jaren. De meteorologen voorspellen windsnelheden tot 130 kilometer per uur. In Nederland is het inmiddels vrij gebruikelijk dat bij winterweer of storm het treinverkeer aangepast wordt, omdat dan het treinverkeer niet ongecontroleerd raakt. In Nederland zijn er echter geen trajecten waar alle treinen uit voorzorg geschrapt worden.

In België zal het maandag ook stormen. De NMBS zegt de storm af te wachten.

(c) ANP / Treinreiziger.nl