fbpx
Arriva trein (Spurt) te Nijmegen
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Ook regionale treinen rijden maandag en dinsdag niet

26 apr 2018 22:14

Vrijwel in heel Nederland rijden er maandag (30 april) en dinsdag (1 mei) geen regionale treinen van Arriva, Connexxion, Breng en Blauwnet. Dit als gevolg van een staking. De treinen van NS zullen wel rijden, net als de meeste grensoverschrijdende regionale treinen. 

De impact zal groter zijn dan bij de vorige staking in januari. Toen reden de treinen van Arriva in Noord-Nederland en Limburg wel. Ook treinen van Connexxion reden toen een gedeelte van de dag. Dit omdat er toen alleen een conflict was bij de CAO Streekvervoer en niet bij de CAO Multimodaal, waar een aantal regionale treinen onder valt. Deze keer is er een conflict bij beide CAO-onderhandelingen. Daardoor rijden ook de treinen van Arriva in Noord-Nederland en Limburg niet.

De staking wordt niet alleen gedragen door FNV en CNV, maar ook door spoorvakbond VVMC. De spoorvakbond wil de verschillen tussen de CAO van NS en de CAO Multimodaal verkleinen. “Twee jaar geleden heeft de VVMC ook gestaakt en toen waren we nog alleen. Deze keer doen onze collega’s van het FNV en CNV ook mee. Ook zij vinden dat de verschillen in de CAO’s opgelost moeten worden en wel binnen 5 jaar!” stelt de vakbond.

Bij de CAO Streekvervoer vonden de vervoerders dat FNV te weinig moeite deed om in gesprek te gaan. Dat verwijt gaat bij de VVMC niet op, stelt de vakbond. Al op 9 maart stelde de spoorvakbond een ultimatum, dat een week later afliep. Volgens de spoorbond hebben de vervoerders niet inhoudelijk gereageerd.

Welke treinen rijden maandag (30 april) en dinsdag (1 mei) naar verwachting wel?

 • Alle treinen van NS, inclusief RNET.
 • De meeste grensoverschrijdende treinen rijden wel, maar niet de trein Groningen – Weener (Arriva).
 • De trein Hengelo – Bad Bentheim – Bielefeld valt niet onder Keolis Nederland maar onder Keolis Duitsland, en doet dus niet mee met de staking. Door materieelproblemen rijdt de trein op dit moment echter vaker niet dan wel. Het is onbekend of Keolis tijdens de staking vervangend vervoer weet te regelen.
 • Ook treinen van Thalys en Eurostar zullen gewoon rijden.

29 gedachten aan “Ook regionale treinen rijden maandag en dinsdag niet”

 1. Anoniem schreef:

  Dus trein vanuit Gorinchem van Arriva rijden ook niet. Balen als je bezoek uit buitenland hebt en ze moeten naar Schiphol met openbaar vervoer.

  1. Puck schreef:

   Dat wordt een taxi naar Geldermalsen of Dordrecht. Vanaf daar rijden er weer treinen.

   1. Naam schreef:

    Helaas rijden er geen treinen vanaf Dordrecht door werkzaamheden komende week. NS zet bussen in naar Rotterdam Zuid vanaf Dordrecht

    1. Roland schreef:

     Q-liner van Gorinchem naar Utrecht en daar per trein verder naar Schiphol. De totale reistijd is dan amper of niet langer dan normaal per trein van Gorinchem naar Schiphol via Dordrecht. En ja in Utrecht is een lift en roltrap van busstatonniveau naar stationshalniveau 🙂

 2. Ad schreef:

  De Trein stoptrein Hengelo – Bad Bentheim – Bielefeld, wordt op het eerste stuk door Machinisten van Keolis Nederland gereden. Of er al dan niet materieel problemen zijn maakt dan niet meer uit.

 3. Ria van Oosten schreef:

  Ik begrijp op zich deze actie wel, maar zit er persoonlijk reuze mee. Rijdt geen auto,en moet voor mijn werk in de gezondheidszorg van Leeuwarden naar Sneek , juist op ma.en di.
  heb geen collega`s die dit traject reizen, dus kan niet carpoolen.

 4. Dhr. I.R.I. Tatie schreef:

  Het is een grote ergernis elke keer weer. Als de boel niet stuk is aan spoor of trein gaan ze weer staken! Het is iedere week wel een (of meerdere keren) raak. Ik ben afhankelijk v/h spoor maar als ik kon zette ik nooit weer een stap in de trein. Ik reis meer dan 40 jaar met de trein maar de ergernis hierover is groot. Dan heb ik het nog niet over de extra onkosten die je elke keer moet maken om op je werk of thuis te komen. Maar daar hebben personeel en vakbonden schijt aan. Zoek het maar lekker uit, onze belangen gaan voor. Maar wel ieder jaar prijsverhogingen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Op welk traject reist u? Waar zijn de meeste problemen? Aantal stakingen valt in Nederland gelukkig wel meer. Maar iedere staking is er één teveel.

 5. Anoniem schreef:

  Weg met markwerking. Gewoon ns blijven beste voor Nederland

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Tja, marktwerking heeft de reiziger positieve en negatieve effecten. Je kunt het beste de negatieve effecten bestrijden, zodat de positieve effecten overblijven.

 6. Johan schreef:

  Gewoon verplichten om te werken nu geven ze de echte werkende mensen een probleem

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat verzoek heeft de rechter dus afgewezen, helaas.

 7. Anoniem schreef:

  Vind het belachelijk de reizigers zijn de dupe en hoe kom je dan op je werk als je niet anders kunt dan met de trein!!!

 8. Ted schreef:

  Hoi, de merwedelijnconcessie is toch overgegaan naar Qbus (dat weer in Italiaanse handen is). Doen zij dan óók mee aan de staking?

  1. SRB schreef:

   Die concessie start eind van het jaar pas.

 9. Maarten schreef:

  Elke staking is er een te veel, maar wees blij dst we niet in Frankrijk wonen

 10. Laurens Smid schreef:

  De Qbuzz gaat pas in december rijden op de Merwedelijn tot die tijd rijdt Arriva op die lijn. En alle streek vervoerders zijn in buitenlandse handen.

 11. Johan (maar een andere dan hierboven) schreef:

  “[VVMC] wil de verschillen tussen de CAO van NS en de CAO Multimodaal verkleinen.”

  Mooi dat nu zelfs VVMC pleit voor marktconforme arbeidsvoorwaarden bij de NS. XD

 12. Anomiem schreef:

  Rijdt de trein van Varsseveld naar Arnhem dinsdag wel?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, waarschijnlijk niet.

 13. Jolanda schreef:

  Rijdt er morgenvroeg dan wel een trein van s’hertogenbosch centraal naar Rotterdam centraal?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ja, dat is NS.

 14. Maaike Prummel schreef:

  Verschrikkelijk, moet als mantelzorger mee met zuster voor chemokuur. Moet nu 2 dagen eerder weg, anders kom ik er niet. Het is hier allemaal Arriva!
  Fietsen is te ver.

 15. Reiziger schreef:

  Zowls het er nu naar uit ziet zal Keolis Blauwnet op Zwolle – Kamprn en Zwolle – Enschede gewoon rijden, maar met uitval. Zutphen – Hengelo – Oldenzaal zal niet rijden.
  Omdat Hengelo – Bad Bentheim door Keolis NL machinisten wordt gereden heeft Keolis Duetschalnd besloten om bussen te laten rijden ipv treinen op deze stakingsdagen

 16. Jolanda mensing schreef:

  Hoe zit hwt als je een abonnement hebt. Ik heb een altijd vrij abonnement van arriva,die rijden ma en di niet en moet met de ns. Ben niet van plan dubbel te betalen.

 17. Anoniem schreef:

  Ik lees “zoals het er naar uitziet zal Blauwnet op Zwolle-Enschede” gewoon rijden. Dat is dus een grote onzekerheid. Ik ga morgen maar met de auto. Grote extra kostenpost. Bedankt mensen van Blauwnet! Zeer klantvriendelijk. Die zogenaamde ‘marktwerking’ is een ramp. Alles gewoon weer NS!

 18. Pieter schreef:

  Word er wel van wilhelminakutjeveen naar luthannes gereden

 19. Anoniem schreef:

  Rijd de trein vanaf enschede naar rotterdam?

 20. Anoniem schreef:

  Wat een rotzooi weer, ik moet vanuit Hardenberg naar Meppel, nu kom ik daar niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *