fbpx

Ook TGV en Eurostar rijden donderdag niet door staking NMBS

Behalve de Thalys, rijden ook de Eurostar, TGV en ICE treinen op donderdag 22 december niet van en naar België. Het spoorwegnet zal in België als gevolg van een staking van de NMBS afgesloten zijn. Vanuit Lille zal de Eurostar donderdag beperkt rijden naar Londen.

Eurostar zal donderdag een beperkte busdienst inzetten tussen Brussel en Lille. Vanuit Lille kunnen reizigers gebruik maken van enkele speciale Eurostartreinen die uitsluitend rijden tussen Lille en Londen. "We verwachten dat veel mensen gebruik willen maken van deze busdienst en voorzien als gevolg hiervan een grote toeloop in de stations. Wij raden reizigers daarom sterk aan om hun ticket om te ruilen voor een datum vóór of na 22 december" zo laat Eurostar weten.

Woensdag kunnen de meeste Eurostar treinen gewoon rijden. Alleen de laatste Eurostar (v. 19:04 Londen) naar Brussel vervalt. Alle Eurostar reizigers kunnen hun ticket kosteloos omboeken. Dat geldt ook voor TGV en Thalys.

Reizigers vanuit Nederland naar Verenigd Koninkrijk kunnen met eeu Eurstar-ticket van 22 deecember ook reizen op woensdag 21 december of vrijdag 23 december.

De TGV treinen rijden donderdag ook niet van en naar Brussel. Voor hen is er geen vervangende busdienst naar Lille. Vanaf Lille rijden er wel TGV´s naar Zuid-Frankrijk. De Benelux rijdt donderdag uitsluitend tussen Amsterdam en Roosendaal, en niet tussen Roosendaal en Brussel.