fbpx

Opnieuw commissaris opgestapt bij het GVB

25 jun 2012 11:34

Bij het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB verdwijnt opnieuw een commissaris. Kitty Roozemond treedt af vanwege ´een verschil van mening met de aandeelhouder over uitvoering van het beloningsbeleid voor de directie´. Dat meldde het GVB maandag.

Bij het GVB ontstond de afgelopen maand een conflict tussen de toezichthouder, de Raad van Commissarissen, en de aandeelhouder, de gemeente. De gemeente verwijt het de commissarissen dat zij onvoldoende betrokken is bij het beloningsbeleid van de directieleden. Twee directieleden verdienden boven de balkenendenorm

Twee weken geleden ontsloegen de commissarissen de twee directeuren, nadat uit onderzoek was gebleken dat ze de interne regels van het bedrijf structureel aan hun laars lapten. Van vermeende fraude bleek volgens de commissarissen geen sprake te zijn. De directeuren hebben binnen het GVB een nieuwe functie aangeboden gekregen.

Eerder al traden Jan Westerhoud en voorzitter Aad Veenman uit de Raad van Commissarissen van het vervoerbedrijf. Veenman heeft het boetekleed aangetrokken over de bonussen van meer dan 85 duizend euro over twintig maanden die de directeuren hadden ontvangen.

Het GVB heeft nu nog drie commissarissen over. Begin volgende maand is er een aandeelhoudersvergadering waar opvolgers moeten worden benoemd. De Amsterdamse rekenkamer heeft een onderzoek ingesteld naar het toezicht op het vervoerbedrijf.

Foto: Patrick Hinderink / tekst: (c) Novum