fbpx
foto: (c) Ronald van den Heerik

Over Treinreiziger.nl

07 jan 2017 19:39

Treinreiziger.nl is een online platform waarbij de reizigers centraal staat. Dankzij ons platform wordt treinreizen leuker en goedkoper. Op deze site is kunnen treinreizigers allerlei praktische en nieuwswaardige informatie vinden. Zo heeft Treinreiziger.nl een prijsvergelijker, waarmee treinreizigers kunnen zien welk treinkaartje voor hun specifieke reis het goedkoopst is. 

“Met de site willen we zo transparant en onafhankelijk mogelijk informatie verstrekken aan ov-gebruikers” legt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren uit. In 2005 begon hij Treinreiziger.nl. Inmiddels is de website een begrip geworden. Dagelijks gebruiken 15.000 reizigers de site. Behalve ov-nieuws en informatie over treinkaartjes helpt Treinreiziger.nl ook de internationale reiziger op weg. Naar belangrijke bestemmingen geeft de site een overzicht van de verschillende verkoopkanalen en reismogelijkheden. Daardoor wordt het voor treinreizigers makkelijker het beste treinkaartje te vinden.

Zo transparant en onafhankelijk mogelijk informatie verstrekken aan ov-gebruikers over alles wat relevant kan zijn omtrent het reizen met het ov, en specifiek omtrent de trein” is het doel van Treinreiziger.nl

Treinreiziger.nl publiceert dagelijks nieuws uit de ov-sector. Met een kritische blik worden ontwikkelingen gevolgd. Onder ov-professionals zijn overzichten van reizigersaantallen per station en punctualiteitsgegevens populair. Maar ook de cijfers over klanttevredenheid worden regelmatig door ov-professionals gebruikt. Cijfers en nieuwsberichten van Treinreiziger.nl kun je zodoende onder andere in rapporten van het CBS, ACM en KiM tegenkomen.

De site werd in 2005 opgericht. Inmiddels is Treinreiziger.nl niet alleen online, maar ook offline actief. Zo geeft het platform samen met Rover ook het papieren spoorboekje uit, dat nog steeds door duizenden reizigers wordt gebruikt. Daarnaast is er een kleine webshop voor de treinliefhebber.

Treinreiziger.nl is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als eenmanszaak en wordt bekostigd uit reclame inkomsten. De banners op deze site zijn daarvoor essentieel. Bij internationale treintickets ontvangt treinreiziger provisie bij o.a. B-Europe, Deutsche Bahn, HappyRail, NS International, Treinreiswinkel, Thalys, Flixbus, Ouibus, STC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *