fbpx

Personeel fietsenstallingen NS behoudt baan

20 dec 2013 18:17

De ongeveer 400 vaste medewerkers van de fietsenstallingen op treinstations kunnen waarschijnlijk hun baan behouden. FNV Bondgenoten heeft daarover afspraken gemaakt met de Nederlandse Spoorwegen (NS), meldde de vakbond vrijdag.

NS is bezig in het hele land contracten van uitbaters van betaalde fietsenstallingen bij stations op te zeggen. Het bedrijf wil toe naar een uniformere uitstraling van de stallingen en wil daarom slechts in zee met een of enkele exploitanten. Hierdoor dreigden tientallen werknemers hun baan te verliezen.

Maar volgens FNV is nu afgesproken dat medewerkers met een vaste aanstelling, bij een overname door een andere exploitant hun dienstverband behouden.

Het is volgens de bond nog wel mogelijk dat er straks iets minder mensen nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe exploitant besluit bij een stalling geen reparatiepunt voor fietsen aan te houden. ,,NS sluit zo’n situatie bijna uit, maar mocht in de toekomst blijken dat er toch een aantal functies komen te vervallen dan maken we daarover nieuwe afspraken met NS´´, aldus FNV-bestuurder Murat Sekercan.

NS was vrijdagavond niet meer bereikbaar voor commentaar.

(c) ANP – Foto: Hollandse Hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *