fbpx

Prijswinnaar met geldig treinkaartje uit de trein gezet

Mensen blij maken met een dagje Amsterdam. Met dat idee mochten tien mensen afgelopen zaterdag op kosten van Treinreiziger.nl naar Amsterdam. Voor Evert Pultrum werd de dag echter een drama. Hij werd uit de trein gezet omdat de conducteur de voorwaarden van het treinkaartje niet kende.

Treinreiziger.nl stuurde de tien winnaars weg met het NS Groepsretour: een treinkaartje waarbij vier tot tien mensen op dezelfde dag naar dezelfde eindbestemming reizen, maar waarbij de groep niet in dezelfde trein hoeft te zitten. Ook het startstation mag per persoon verschillen. Maar die voorwaarden blijkt niet iedere conducteur te kennen, ondervond Pultrum.

Boete
Zijn dag begon met al met een lichte griep, maar vol goede moed vertrok hij zaterdag vanuit Wolvega richting Amsterdam. Maar de moed zonk hem al snel in de schoenen toen hij na Amersfoort werd gecontroleerd door een conducteur. Die stelde dat Pultrum zwartreisde, omdat hij zonder groep in de trein zat. De "coulante" conducteur gaf hem de keuze: of een boete van 35 euro (+ nieuw treinkaartje) of uitstappen in Hilversum om zelf een nieuw treinkaartje te kopen. 

Terug naar huis
"Dus kies ik eieren voor mijn geld en stap ik uit in Hilversum. Bij Kruidvat heb ik maar een extra treinkaartje gekocht. Na deze rotbehandeling in een volle treincoupé en met een flinke migraine-aanval ben ik maar weer naar huis gegaan. Ik was niet meer in staat door te reizen naar Amsterdam om te wandelen en te genieten", mailt de prijswinnaar ons.

Compensatie
Een woordvoerder van NS betreurt het voorval. Het bedrijf gaat contact met Pultrum opnemen om hem te compenseren. Verder gaat het spoorbedrijf het personeel via verschillende kanalen nogmaals attenderen op de voorwaarden van het groepsretour.

Bijna vergelijkbaar
Treinreiziger.nl-redacteur Hildebrand van Kuijeren heeft vorige maand bijna een vergelijkbaar incident meegemaakt. "Ik had gelukkig een iPad bij mij, waarmee ik de conductrice de regels op ns.nl van het groepsretour kon laten lezen. Daarna bood de conductrice haar excuses aan. Maar het is natuurlijk vreemd dat kennelijk een deel van de conducteurs de voorwaarden niet kent", reageert hij.

Leuke dag
Gelukkig hadden de andere prijswinnaars meer geluk, en hebben die wel kunnen genieten van een dagje Amsterdam. Zo stuurt prijswinnar Bert Fioole deze foto, genietend met zijn vriendin op de Hilletjesbrug in de Jordaan. Ook Mari Maijeta Tancleta mailt ons dat ze een hele leuke dag heeft gehad, en dankzij het gratis treinkaartje haar vriendin na vier jaar wachten heeft kunnen bezoeken (onderste foto).

Maastricht
Treinreiziger.nl wil in november een groep van tien prijswinnaars wegsturen naar Maastricht. Hopelijk zullen dan wel alle conducteurs op de hoogte zijn van de actie. Volgende week zal Treinreiziger.nl op Facebook bekend maken hoe bezoekers van onze website kans kunnen maken om te winnen.