fbpx

Proef op tien stations met verhuur elektrische OV-fiets

NS OV-fiets is vandaag gestart met de verhuur van elektrische fietsen. Tot het einde van het jaar wordt met 100 elektrische OV-fietsen, verdeeld over tien stations, getest of deze fiets de reiziger kan verleiden om ook wat grotere afstanden vanaf het station per fiets te overbruggen.

De fiets werd in het centrum van Utrecht geïntroduceerd door de OV-fiets Wielerploeg, die speciaal voor deze gelegenheid is geformeerd. Wielerlegendes Hennie Kuiper, Peter Winnen, Jan Janssen, Henk Lubberding en Leo van Vliet maakten als eerste een proefrit, aan de kop van een peloton van 100 elektrische OV-fietsen tijdens een uniek criterium door de Utrechtse binnenstad. "Voor het eerst haalde een wielerploeg nog helemaal fris de finish van een wielerronde" schrijft het spoorbedrijf in een persbericht.

Volgens NS blijkt uit klantonderzoek dat er concrete belangstelling is voor de elektrische OV-fiets. Vanaf vrijdag kunnen klanten de elektische OV fietsen huren. De fiets komt beschikbaar in Utrecht, Breda, Den Haag, Eindhoven, Gouda, ’s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Nijmegen, Maastricht en Rotterdam. De diverse overheden hebben hun steentje bijgedragen aan de introductie van de elektrische OV fiets.

De elektische OV-fiets werd vandaag geintroduceerd in Utrecht (foto´s: NS).