fbpx

Punctualiteit treinen Veolia substantieel beter

15 sep 2009 16:08

Openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg scoort op de aankomstpunctualiteit van de treinen aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit geldt voor zowel de treinen op de Maaslijn als voor de treinen op de Heuvellandlijn. Dit blijkt uit gegevens van ProRail.

In de overzichten van januari tot en met augustus 2009 zien we een landelijke aankomstpunctualiteit van 86,3% tegenover 94,0% bij Veolia. Dit betekent dat bij Veolia 94% van de treinen met een maximale vertraging van 3 minuten op het eindstation aankomt. Veolia scoort daarmee significant hoger dan het landelijk gemiddelde.

Punctualiteit Maaslijn en Heuvellandlijn
Op de Maaslijn, traject Roermond – Venlo – Nijmegen, scoren de treinen een aankomstpunctualiteit van 95,4%. Op de Heuvellandlijn, traject Maastricht– Heerlen –
Kerkrade, is de aankomstpunctualiteit 96,3%. Hiermee voldoet Veolia Transport Limburg ruimschoots aan de door de Provincie Limburg in het contract vastgestelde norm van 85,9% voor de Maaslijn en 93,7% voor de Heuvellandlijn. De doelstelling van de Provincie Limburg om beter openbaar vervoer te realiseren wordt op dit punt duidelijk gehaald. De reiziger is hier dus daadwerkelijk beter van geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *