fbpx
Foto: (c) DB

Quer-durchs-Land-Ticket: Onbeperkt met de Duitse regionale trein

Goedkoop met de trein door heel Duitsland op een werkdag? Maak gebruik van het Quer-durchs-Land-Ticket. Dit treinkaartje is geldig vanaf 9.00 uur in vrijwel alle Duitse regionale treinen en kost 44 euro voor de eerste persoon. Voor iedere extra reiziger komt er 8 euro bij (maximaal 5 personen). Wil je treinen op een zaterdag of zondag? Maak dan gebruik van het Schönes-Wochenende-Ticket.

Koop  het ticket

Hoe koop je het ticket?
Je koopt online op deze pagina het Quer-durchs-Land-Ticket. Je kiest een reisdatum, op die reisdag mag je vanaf 9.00 uur met de trein (tot de volgende ochtend 3.00u). Je kunt betalen met creditcard en PayPal. Als je in het weekend wilt reizen, reis je met het Schönes-Wochenende -Ticket.

Waar is het Quer-durchs-Land-Ticket geldig?
In vrijwel alle regionale treinen van Duitsland. Niet alleen Deutsche Bahn doet mee, maar ook vrijwel alle andere Duitse spoorbedrijven. Je kunt gebruik maken van de RE, IRE, RB en S-Bahn-treinen, maar niet van de IC, ICE, IR en CityNightLine treinen. Het treinkaartje van de Deutsche Bahn is ook geldig bij de meeste andere Duitse spoorbedrijven. Bovendien kun je ook reizen op een aantal grensoverschrijdende trajecten. In dit document zie je het volledige overzicht van deelnemende bedrijven. Het komt er op neer dat je vrijwel met iedere Duitse regionale trein kan reizen. Anders dan bij het Schönes-Wochenende-Ticket kan je met het Quer-durchs-Land-Ticket niet reizen in bussen, trams en metro´s.

Hoe duur is het treinticket? 
1 persoon: 44 euro. 
2 personen: 52 euro
3 personen: 60 euro
4 personen: 68 euro
5 personen: 76 euro
Kinderen t/m 5 jaar reizen gratis mee. Ouders of grootouders (maximaal 2 (groot)ouders) kunnen hun eigen kinderen of kleinkinderen jonger dan 15 jaar meenemen. Dat is gratis, zonder limiet. 

Hoe plan ik mijn reis met de juiste treinen?
Dat kan met de reisplanner van Deutsche Bahn. Bij "Gegevens over de aansluiting" klik je op de optie "uitgebreide vervoersmiddelkeuze" (zie screenshot, rechterzijde).

Daarna kies je alleen voor de categorie NV-treinen en S-treinen.

Uiteraard moet je verder de juiste dag en het juiste traject invullen en je krijgt de juiste treinen waar je treinticket in het algemeen geldig is. 

Kan ik vanaf een Nederlands station het Quer-durchs-Land-Ticket gebruiken?
Nee, volgens DB is er geen enkel Nederlands traject waar dit treinkaartje geldig is. Je moet dus minimaal een treinkaartje hebben tot en met de Duitse grens. Naar Leer kun je vanaf Groningen met de OV-chipkaart reizen. Ook kun je een kaartje naar het eerste Duitse station kopen bij NS International

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Emmy
5 jaren geleden

Er komen nieuwe regels vanaf de zomer, kunnen jullie deze ook weergeven

D de Vries
5 jaren geleden

Het is me uit alle informatie nog niet duidelijk of het quer durchs land kaartje ook geldig is tussen Arnhem en Emmerich. Het is geldig in de lokale trein van Abellio, maar ook aan de Nederlandse kant van de grens?