fbpx

Railforum lanceert banenwebsite spoorbranche

10 jan 2013 12:13

De railsector heeft woensdag een speciale website gelanceerd voor banen in de sector. De komende jaren verwacht men in de railsector een groot tekort aan goed gekwalificeerd, technisch en rijdend personeel. Met de website hoopt de sector jonge mensen te trekken die nog niet in de sector werkzaam zijn.

Het personeelstekort in de spoorsector wordt veroorzaakt door vergrijzing van het huidige personeelsbestand. Tegelijkertijd is de instroom van jonge mensen beperkt. Om het verloop uit de sector op te vangen en de aanwezige kennis te borgen willen de bedrijven in de railsector weer een aantrekkelijke werkgever worden.

De website is een initiatief dat voorkomt uit kennisplatform Railforum. Met informatie over bedrijven in de railsector, enthousiaste verhalen van medewerkers, vacatures, opleidingen e.d. brengt men de sector op een positieve manier onder de aandacht. De website is voor het vinden van vacatures en stages, en wat je met verschillende opleidingen in de railsector kunt doen. 

Aan de website nemen 24 bedrijven deel. Waaronder ProRail, de Nederlandse Spoorwegen, Strukton, 9292, Movares, GVB en het voormalige DeltaRail dat nu onder de naam Plurel verder gaat. 

De nieuwe website toont nog niet alle banen in de spoorsector. Op dit moment worden er 23 vacatures weergegeven. ProRail en NS hebben zelf ook eigen websites om personeel te werven, die hebben vacatures die nog niet op DenderendeBanen.nl staat. Zo heeft de website Werken bij NS 104 vacatures en heeft de website Werken bij ProRail heeft 9 vacatures.

Handige links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *