fbpx

Reizen buiten de spits beloond bij Arriva

15 jun 2015 13:33

Treinreizigers op de regionale treinlijnen in Groningen, Friesland en de Vechtdallijnen (Emmen – Zwolle / Almelo) kunnen vanaf nu punten sparen door buiten de spits te reizen. Daarvoor hebben reizigers wel de nieuwe MyOV app nodig.

Gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen, Jan-Bert Dijkstra namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu en André Cnossen, directeur Operatie van Arriva gaven vandaag in Groningen het startschot. 

Vooral wie net voor of na de spits gaat reizen kan spaarpunten sparen. Wie bijvoorbeeld van Leeuwarden naar Groningen reist om 15:50 uur krijgt 162 spaarpunten. Leg je dat zelfde traject anderhalf uur eerder af, om 14:21 uur, dan krijg je slechts 54 spaarpunten. Om een gratis kopje koffie te verdienen heb je 1500 punten nodig. Ofwel: 10x vlak voor de avondspits reizen is voldoende.

De gespaarde punten kunnen  ook ingezet worden voor een gratis upgrade naar de 1e klas bij Arriva of voor een treinkaartje Groningen – Leer. Met de app kan je niet alleen punten sparen, maar ook geld terug vragen bij vertraging regelen en een vergeten check-out corrigeren. Die service is alleen beschikbaar bij Arriva voor de deelnemende spoorlijnen. 

De app is beschikbaar in de AppStore en Google Play. De eerste 5.000 reizigers die de MyOV app downloaden krijgen direct punten voor een gratis koffie of thee op het station.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fawaz Almohamed
5 jaren geleden

ja