fbpx

RET app nu ook met realtime reisplanner

26 mrt 2015 17:41

De Rotterdamse vervoerder RET heeft donderdag een nieuwe app gelanceerd met actuele reisinformatie. Nieuw is dat reizigers ook precies kunnen zien waar het voertuig zich bevindt. De RET had al een app, maar die gaf niet altijd realtime informatie en de app liep regelmatig vast.

Mede daardoor werd de oude app – die in totaal 61.000 keer gedownload is – de laatste tijd slecht beoordeeld in de Google Play Store. Overigens wordt de oude app nog steeds in de Apple App Store en Google Play Store aangeboden. Op dit moment wordt de oude app vaak zelfs nog als eerste getoond. De nieuwe app is te vinden onder de naam RET Real Time.

De nieuwe app laat precies zien waar de bus is. Per lijn en richting kunnen de relevante actuele vertrektijden bekeken worden.

  

De app toont ook omleidingen en storingen, al blijken er ook nog enkele oude storingen van een één of twee dagen geleden in het overzicht te staan. In de oude app werden omleidingen overzichtelijker getoond, maar werd alleen niet duidelijk benoemd welke haltes waren opgeheven.

Links toont de nieuwe app op 26 maart een storing van 24 maart, rechts toont de oude app een omleiding. In de oude app valt de duur, oorzaak en het advies goed op. Alleen de omschrijving van de opgeheven halten (waar) is niet echt duidelijk.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *