fbpx

Rover bezorgd over alle regels in openbaar vervoer

Reizigersvereniging Rover is bezorgd dat er met het protocol dat de OV-sector heeft opgesteld een brij aan maatregelen ontstaat. Volgens de reizigersvereniging brengen de voorschriften geen duidelijkheid voor de reiziger.

OV-protocol

“We zien een enorme lappendeken aan maatregelen ontstaan, wat het vertrouwen in het OV niet ten goede komt”, stelt Rover-directeur Freek Bos. Rover is teleurgesteld in het OV-protocol dat de sector later donderdag aan de Tweede Kamer stuurt. Zo is er geen besluit genomen over waar reizigers in bus of tram kunnen plaatsnemen en is het niet bekend of er extra capaciteit wordt ingezet.

Ook is er nog weinig duidelijk over hoe de maatregelen rekening houden met reizigers met een beperking. De reizigersvereniging had tijdens de besprekingen van het protocol tevergeefs gepleit voor uniformiteit bij de te nemen maatregelen en de communicatie daarover. “Vervoerders willen maatwerk leveren, maar dit leidt nu alleen nog tot verwarring”, concludeert Bos.

Eerdere oproep

Rover heeft de staatssecretaris al eerder opgeroepen de regie te nemen en blijft dit herhalen. “Het kan straks niet zo zijn dat in de gele trein andere leefregels zijn dan in de blauwe trein. Dan wordt het voor reizigers onmogelijk deze na te leven.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boutrous
4 jaren geleden

Wel smoellapjes in het OV. Een mobielhandhavingsteam (vliegende keep met 2 personen) invoeren). Wie een overtreding begaat akuut bekeuren en bij aankomst op een halte of station uit de trein, tram, enz. verwijderen.

jan
4 jaren geleden
Antwoord aan  Boutrous

sommigen zijn altijd van de rechte lijn, totdat men zelf een fout begaat.
Want die bekeuring krijgt niet die jonge gast met grote bek maar wel die meneer of mevrouw die toevallig iets gegeten of gedronken heeft en even dat mondkapje verwijderd heeft.
Fijn zo’n reactie

Equadox
4 jaren geleden
Antwoord aan  jan

Inderdaad, enorm zwart/wit gaan handhaven werkt niet krijg je alleen maar escalatie van. Iets wat je absoluut niet wil in het openbaar vervoer.

dries molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  Boutrous

We zijn hier niet in Egypte.

Richard
4 jaren geleden
Antwoord aan  Boutrous

Handhaven wordt lastig. Mondkapjes vallen onder gezichtsbedekkende bekleding. Daar is een verbod in Nederland. Dus voor welke overtreding ga je dan?

Pindalientje
4 jaren geleden
Antwoord aan  Boutrous

Ik ben blij dat het nu geen oorlog is, want dan denk ik dat ik hier heel erg bang van zou worden.. Vreselijk die ‘bevel is bevel’-mensen. Vind je het gek dat niemand meer het OV in gaat, als dit er de mindset is?

Ben
4 jaren geleden
Antwoord aan  Boutrous

En het liefst nog even tegen de muur zetten zeker! man, man. zinloze mondkapjes, want ze mogen aan geen enkel keurmerk voldoen. scheinveiligheid die ook nog eens in strijd is met de wetgevind. zie wet gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding. oh ja, en voor u gaat na papegaaien. het tweede lid heeft een uitzondering voor het geval het dient ter bescherming van lichaam ivm gezondheid en veiligheid. Dat betekend dus niet dat het daarmee een verplichting is. en mocht dit al het geval zijn, dan vallen niet medische en dus volstrekt zinloze huisvlijt troep daar zeker niet onder.

Karel Jansen
4 jaren geleden

Neem een voorbeeld aan Mark Rutte: “Er wordt vanuit de Europese Unie alleen geen strafprocedure in gang gezet als landen zich er ook na deze waarschuwing niet aan houden. “Dan kunnen wij nog even doorgaan met de vouchers”, concludeerde Rutte.” Bron: Nu.nl 13 mei 2020.

Met andere woorden: regels waar geen sancties op staan kunnen we aan onze laars lappen.

Rian van der Borgt
4 jaren geleden
Antwoord aan  Karel Jansen

Dat dacht ik eerst ook, maar de aanwijzing van de minister aan ILT om tijdelijk niet te handhaven, op de verplichting tot terugbetaling binnen 7 dagen, is met onmiddellijke ingang ingetrokken.

Simon
4 jaren geleden
Antwoord aan  Karel Jansen

@ Karel
Dat was inderdaad even een inkijkje in de liberale principes.
Maar, hij heeft er nu al geen herinnering meer aan hoor!

dries molenaar
4 jaren geleden

En hoe is rovere aan dat bushalte bord gekomen? Je ziet ze wel eens staan. Dan zijn ze gestolen door een aso die dan in een tuin belanden of ze zijn door personeel meegenomen om ze uit de vernietiging te houden. Voor zover dat legaal is geweest. Het is ook medeneming.

appie H.
4 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Dr zal heus wel een vervoerder deze beschikbaar hebben gesteld ,niet iedereen is een aso

Maurice
4 jaren geleden

Gewoon je mondkapje opzetten in de bus of trein.De bescherming van het personeel komt op de allereerste plaats want zij moeten werken en hebben geen keuze.Als het je als passagier niet bevalt stap je maar niet in zo simpel is het.

appie H.
4 jaren geleden
Antwoord aan  Maurice

nou de meeste ov reizigers hebben ook geen keus

Pindalientje
4 jaren geleden
Antwoord aan  Maurice

Ik stap vanaf 1 juni ook niet meer in. En als iedereen die het er niet mee eens is dat zou doen, hebben die medewerkers binnen de kortste keren geen inkomen meer.

Of ze dan beter af zijn dan met een griepje van een dag of twee?