fbpx

RTL Nieuws: Spoorchaos 17 december veroorzaakt door ProRail

14 jan 2010 22:10

 (Novum) – De problemen op het spoor op 17 december zijn deels veroorzaakt door blunders van spoorwegbeheerder ProRail. Zo konden wissels bevriezen doordat de verwarming was uitgezet. Dit concludeert RTL Nieuws op basis van interne verslagen en logboeken.

Op donderdag 17 december liep het treinverkeer na sneeuwoverlast volledig vast. Volgens RTL Nieuws blijkt dat ProRail onvoldoende was voorbereid op het winterweer. Zo was bijvoorbeeld de wisselverwarming niet getest. De verwarming van alle wissels op station Den Haag Hollands Spoor was uitgezet.

Reactie ProRail
De NS concludeerde eerder al dat het treininfarct grotendeels de schuld was van ProRail. ProRail geeft toe dat de voorbereiding niet goed genoeg was."Op 17 december zijn dingen mis gegaan met wissels. We hebben ons voorbereid op het winterweer, maar niet goed genoeg. Koning Winter heeft ons overvallen en daar balen we van. We hebben een valse start gehad deze winter, maar revancheren ons. We kunnen en moeten als ProRail beter presteren en dat hebben we de afgelopen dagen ook laten zien. Wat dat betreft was die valse start een goede leerschool."  stelt ProRail in een reactie.