fbpx

Schiphol met de trein onbereikbaar door aanrijding persoon

Van en naar Schiphol rijden geen treinen als gevolg van een aanrijding. Een zegsman van de NS zei woensdagochtend dat Schiphol per trein "onbereikbaar" is. Het bedrijf heeft 30 bussen ingezet om met name de reizigers naar de luchthaven zo snel mogelijk te vervoeren.

De bussen rijden vanuit stations in Amsterdam en Hoofddorp. Reizigers uit de richting Alkmaar-Amsterdam en Amersfoort-Utrecht kregen eerder nog het advies dat ze met de trein konden omreizen, via Den Haag en Leiden, maar dat advies is vervallen.

De aanrijding met een persoon had plaats net buiten de Schipholtunnel. Het ongeval vond plaats rond 9:00 uur. Aanvankelijk reden er nog wel treinen tussen Leiden en Schiphol. Vanwege onder meer het politieonderzoek zullen de vervoersproblemen naar verwachting tot het begin van de middag duren.

De Thalys wordt vanwege de problemen omgeleid. De Fyra Amsterdam – Breda rijdt geheel niet. De extra reistijd voor reizigers van en naar Schiphol kan oplopen tot meer dan een uur.

Update 12:00 uur
Er is weer mondjesmaat treinverkeer mogelijk van en naar Schiphol. Nog niet alle sporen zijn beschikbaar, maar dat is rond 12:30 uur wel het geval. Reizigers moeten nog enige tijd rekening houden met vertraging. Echter ook na 12:30 uur moeten reizigers rekeninbg blijven houden met vertragingen. NS meldt op haar website vooralsnog dat er geen treinverkeer mogelijk is. Waarschijnlijk wordt die informatie later aangepast.

Update 12:17 uur
Volgens het storingsoverzicht van ns.nl rijden er nog geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol en tussen Amsterdam Zuid en Schiphol. Waarschijnlijk is dit bericht nog niet aangepast omdat de meeste treinen nog uitvallen.

(c) ANP / Treinreiziger.nl