fbpx

Schultz houdt fusie Connexxion niet tegen

08 mrt 2011 17:13

 (Novum) – Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) kan de fusie tussen de vervoersbedrijven Connexxion en Veolia niet blokkeren. Een motie van de Kamer die daar om vraagt, is onuitvoerbaar schrijft zij dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De motie van de linkse oppositie werd vorige maand door de Tweede Kamer aangenomen. Indiener Farshad Bashir riep het kabinet op om er alles aan te doen om de fusie tegen te houden. Hij vindt het onwenselijk dat door de fusie één bedrijf ontstaat dat ongeveer zeventig procent van de markt in handen krijgt.

De staat heeft echter geen bevoegdheden om de fusie te blokkeren, schrijft Schultz. De Europese Commissie en de Nederlandse Mededingingsautoriteit hebben die bevoegdheid wel, maar beide organisaties hebben laten weten dat er geen belemmeringen zijn voor een fusie.

Schultz was al een voorstander van het samengaan van beide bedrijven. "De fusie biedt beide ondernemingen namelijk de kans om ook in de toekomst te blijven investeren en hun diensten verder te ontwikkelen."