fbpx

Siemens Vectron toegelaten in Oostenrijk, Nederland volgt later

De nieuwe Vectron-locomotieven van Siemens zijn nu ook toegelaten in Oostenrijk. Eerder werd de trein al toegelaten in Duitsland, Polen en Roemenië. In Zweden zijn de treinen tijdelijk toegelaten. Voor Nederland, Zwitserland en Italië is Siemens nog bezig om de toelating voor elkaar te krijgen.

De Vectron is een nieuwe serie locomotieven van het Duitse bedrijf Siemens. Deze locomotieven kunnen worden gebruikt voor zowel nationaal als grensoverschrijdend personenvervoer en goederenvervoer en zijn gebouwd voor een maximale snelheid van 160 of 200 km/h. De loc is verkrijgbaar met aandrijving door wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC) of met een multi-systeem.

Weinig bestellingen
De serie werd in 2010 gepresenteerd. Tot nu toe zijn er echter weinig spoorbedrijven die de locomotief besteld hebben. Railpool, een leasebedrijf van treinen, is het eerste bedrijf dat de trein heeft besteld. Het gaat om een kleine order van zes stuks. Een Italiaans bedrijf uit Italië heeft twee stuks besteld.

Concurrent TRAXX
Siemens hoopt dat de interesse in de locomotief toeneemt, naarmate de trein in meer landen is toegelaten. De locomotief moet gaan concurreren met de TRAXX van Bombardier. Van dat type rijden er al honderden rond. Ook in Nederland wordt de TRAXX ingezet voor de Fyra en de tijdelijke intercity Den Haag – Brussel.