fbpx
Foto: (c) DB

Spoorstaking in Duitsland aangekondigd

25 okt 2010 17:46

Morgen, dinsdag 26 november, wordt er in de ochtend in Duitsland gestaakt voor een hoger loon. De staking wordt gehouden in het hele land, maar alléén op regionale lijnen.

Dat betekent dat de Intercity´s en InterCityExpress-treinen (ICE) treinen normaal rijden. Dat betekent dat ook de ICE International Amsterdam – Frankfurt (- Basel) normaal rijdt. NS International heeft dan ook geen negatief reisadvies voor Duitsland afgegeven.

De staking wordt niet alleen gehouden bij de Deutsche Bahn, maar ook bij de kleinere vervoersmaatschappijen als Abellio, Arriva, Benex, Keolis, Veolia en de Hessische Landesbahn.

Inslag
De staking begint om drie uur ´s morgens en duurt dan twee uur. Andere stakingen volgen snel. Dagelijks reizen 3,4 miljoen mensen met de regionale treinen in Duitsland.

Waarschijnlijk wordt de regio Beieren het zwaarst getroffen. In Berlijn en Brandenburg zal de staking ook gevoeld worden. Andere regio´s, zoals Sleeswijk-Holstein, Meckelenburg-Vorpommeren, Bremen en Hamburg hebben waarschijnlijk minder last van de stakingen.

Stakingen door Europa
Inmiddels is er in vele landen gestaakt in het openbaar vervoer. Er is de afgelopen weken gestaakt in Griekenland (spoor), Londen (metro), Frankrijk (al het OV), België (spoor) en nu dus in Duitsland.