fbpx

Staking regionale treinen (deels) van de baan

07 mei 2018 16:41

De treinen in Groningen en Twente rijden dinsdag gewoon. De aangekondigde staking gaat niet door, laten de vervoerders Arriva en Keolis weten. De aangekondigde busstaking in Twente, Arnhem / Nijmegen en Utrecht gaat naar verwachting wel door.

  • Update 21:30u. Inmiddels schrijft Keolis op haar website het volgende: “Let op! Ondanks eerdere berichtgeving rijden morgen (dinsdag 8-05) de treinen op het traject Zutphen – Hengelo – Oldenzaal toch met een aangepaste dienstregeling. Houd gedurende de dag rekening met minder treinen.” Op dat traject rijdt dinsdag slechts één keer per uur een trein.
  • Update 22:50u. Keolis heeft het eerdere bericht (screenshot) weer van haar site verwijderd.

Spoorvakbond VVMC had de spoorstaking in Groningen en Twente aangekondigd. Wim Eilert, bestuurder van vakbond VVMC, schort de acties nu op. Reden is de uitnodiging van de werkgevers. “Daar boden ze perspectief bij. Ik wil graag weten wat dat is. Daarom schorten we de actie op.” De bonden en de werkgevers praten waarschijnlijk begin volgende week weer. De treinen in Groningen en Twente zullen dinsdag dus gewoon rijden.

De aangekondigde busstaking voor de regio’s Twente, Arnhem / Nijmegen en Utrecht gaat naar verwachting wel door. “Het is tot nu toe oorverdovend stil gebleven”, reageert een woordvoerders namens de werkgevers. De werkgevers hebben de vakbonden opgeroepen om weer te gaan praten en een bemiddelaar aan te wijzen. Tegenover het persbureau ANP liet het FNV afgelopen weekend weten die uitnodiging in beraad te nemen, maar dat de staking dinsdag sowieso door gaat.

Zie ook: OV-Staking? Reizigers hebben onder voorwaarden recht op compensatie

Zie ook de speciale website: Stop de staking.

(c) Treinreiziger.nl / ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem van der Kooij
6 jaren geleden

Het is weer een ordinair machtsspelletje aan het worden. Onderhand een synoniem voor FNV. En dan te bedenken dat het akkoord wat er weken geleden al lag door de leden van het FNV is afgewezen bij een opkomst van slechts 10%!!!!!

Buschauffeur en FNV Lid
6 jaren geleden
Antwoord aan  Willem van der Kooij

Weer iemand die het niet begrijpt. Het gaat niet om de opkomst maar om het resultaat.een driejarige cao waarbij pas helemaal aan het einde in het laatste kwartaal 2020 de loonsverhoging effectief wordt. En dan nog dit ! 85 % van de chauffeurs heeft gestaakt dus het draagvlak voor een staking is er wel degelijk. Misschien komt het ook eens in je op dat mensen moeten werken en dus niet naar een vergadering kunnen. Diensten lopen van 05.00 ‘s ochtends tot 02.00 ‘s nachts. Dan lig jij al lang in je bed. Misschien eerst eens beter nadenken voor je wat schrijft wat nergens op slaat.

Azbest
6 jaren geleden
Antwoord aan  Willem van der Kooij

Staken en imagoschade is het enige wat in dit polderlandje de werkgevers/regenten in beweging brengt.

P.Heesakkers
6 jaren geleden

Niet te min is 10% geen overtuigende opkomst bij de bijeenkomst. Bovendien blijken er in de regio´s opvallend veel werkwilligen toch aan het werk te gaan of zijn. Overtuigend is de actie van de bonden dus geheel niet. Ik roep tevens in herinnering dat men al tientallen jaren stakingen verordoneert de bonden dus, maar telkens weer achter de feiten als werkwilligen maar ook de verdiensten aan loopt. De enigen die mogelijk ermee gediend zijn , zijn de bondsbonzen, zij willen hogerop komen.