fbpx

Start TGV Parijs – Barcelona uitgesteld

Eind april had Parijs per TGV rechtstreeks met Barcelona verbonden moeten worden. Maar omdat de Franse TGV nog niet voor het Spaanse spoor is gecertificeerd, is die dienst nu uitgesteld. Vermoedelijk gaat het om een vertraging van enkele maanden, maar een exacte startdatum is niet duidelijk.

Reizigers kunnen nu alleen ´s nachts rechtstreeks per Elipsos tussen Parijs en Barcelona reizen. Overdag kan er gebruik gemaakt worden van de TGV Parijs – Figueres. In Figueres kan er vervolgens overgestapt worden op de AVE naar Barcelona, en doorgaand naar Madrid. Nederlanders die van de verbinding gebruik willen maken, zijn aangewezen op Voyages SNCF, de opvolger van TGV-europe.Vanuit Nederland moeten zij eerst gebruik van de Thalys naar Parijs.

De TGV Duplex-treinen die nu nog eindigen in Figueres zullen in de toekomst doorrijden naar Barcelona. Mogelijk zullen er tussen Parijs en Barcelona ook AVE´s worden ingezet. De Spaanse hogesnelheidstrein werd de afgelopen maanden getest op het Franse spoor. Het gaat om de eerste generatie AVE´s, deze zijn gebaseerd op de TGV.