fbpx

Stoptrein Roosendaal – Antwerpen rijdt weer

10 dec 2018 20:52

Sinds zondag kunnen treinreizigers vanuit Roosendaal weer rechtstreeks met de trein naar Antwerpen. Daarmee komt er na een half jaar een einde aan de overstap in Essen. 

Renovatie

De Belgische spoorwegen (NMBS) renoveert de motorrijtuigen. Slechts een beperkt deel van de motorrijtuigen kan van en naar Nederland rijden. Die treinen werden de afgelopen maanden gerenoveerd, waardoor er onvoldoende treinstellen waren om de treindienst rechtstreeks uit te voeren. De NMBS besloot daarom de treindienst Roosendaal – Antwerpen – Puurs sinds eind mei in te korten tot Essen – Antwerpen – Puurs. Tussen Essen en Roosendaal werd er een pendeltrein ingezet.

Vertraging

De bedoeling was dat de rechtstreekse treindienst al eind augustus hervat zou worden. De gerenoveerde motorrijtuigen moesten toen echter nog de toelatingsprocedure voor het Nederlandse spoor doorlopen. Die is vorige week afgerond, waarmee de treindienst per ingang van de dienstregeling 2019 weer hervat is van en naar Roosendaal.

0 0 stemmen
Artikel waardering
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jur
5 jaren geleden

Nog steeds problemen. Nu is de treindienst weer in Antwerpen geknipt.

Ricardo
5 jaren geleden
Antwoord aan  Jur

Hij rijdt nog steeds gewoon door naar Puurs. Wordt echter in Roosendaal inderdaad niet meer aangegeven, maar is wel zo.

Paul Lamote
5 jaren geleden
Antwoord aan  Ricardo

De eerste week werd er niet doorgereden naar Puurs maar inmiddels wel.

daubin
5 jaren geleden

En wat zijn nu de vooruitzichten op de uitbreiding naar (doordeweeks) een halfuursdienst naar Roosendaal? Die zou namelijk ook nog in de pijplijn moeten zitten…

Paul Lamote
5 jaren geleden
Antwoord aan  daubin

Dat vindt de ILT onveilig. En onderschat de ILT niet, die weten voor iedere oplossing wel weer een nieuw probleem te verzinnen.

Annemiek
5 jaren geleden
Antwoord aan  Paul Lamote

Totdat er ongelukken gebeuren. Dan wijzen de beschuldigende vingers direct naar het ILT, omdat het dan zo dom is geweest een situatie toe te staan die niet aan de eisen voldoet.

dries molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Paul Lamote

Dat is niet zo. De schokkende conclusie eerder was dat ILT veel te luchtig met de keuringsplichten om ging. Dwz goedkeuren op basis van papieren stukken en op het woord van de aanbieder. Dat was onder leiding van Jenny Theunissen die eerder bij de Belastingdienst zo fraai opereerde. Zij rookte ook op kantoor en in vergaderruimtes terwijl er feitelijk een rookverbod gold (voor het personeel).

SRB
5 jaren geleden
Antwoord aan  daubin

Reken daar voorlopig maar niet op. Nog steeds met een overstap naar het zonovergoten en bruisende Charleroi. Zo jammer…..

dries molenaar
5 jaren geleden

Gelukkig zijn de treinen in Nederland veel beter en veel mooier. Wat een jaren 50 spul.

TheRollingBearYT
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

je betaalt er in NL ook verdomd veel belastingen voor.. en dan moet je ook NOG eens betalen als je de trein wilt gebruiken..

Tim
5 jaren geleden
Antwoord aan  TheRollingBearYT

NS krijgt helemaal geen subsidie.