fbpx

TGV-europe heet voortaan Voyages SNCF

25 apr 2013 18:50

TGV-europe, het Europese distributiekanaal van de Franse spoorwegen (SNCF), heet vanaf deze week Voyages SNCF. Dit is niet de eerste naamswijziging; in 2008 werd de naam gewijzigd van TGV.com naar TGV-europe.nl.

In eigen land gebruikte SNCF al de naam Voyages SNCF. Die naam wordt nu ook in alle andere landen doorgevoerd waar SNCF treinkaartjes distribueert. Voyages-SNCF verkoopt niet alleen treintickets van en naar Frankrijk, maar ook treintickets naar een tiental andere landen. Zo kunnen er ook treintickets worden verkocht binnen Nederland. Of van Nederland naar Duitsland.

Voordelen
Treintickets worden gratis naar Nederland verzonden. Ook is de optie e-ticket bij een aantal reizen beschikbaar. In sommige gevallen kunnen reizigers ook een optie nemen op een bestelling. Dat is vooral handig als er een goedkoop tarief wordt aangeboden met een beperkte beschikbaarheid. Ook handig zijn de prijskalenders, waarmee gemakkelijk goedkope treintickets gevonden kunnen worden.

Nadelen
Er zijn echter ook nadelen. Zo kunnen Nederlandse kortingskaarten of abonnementen niet opgegeven worden. Betalen kan vooralsnog alleen via creditcard en paypal. In de tweede helft van 2013 hoopt het bedrijf ook iDeal aan te kunnen bieden. Van en naar Frankrijk verkoopt het bedrijf goedkope treintickets, op andere trajecten worden vaak alleen treintickets tegen het volle tarief verkocht (met de volle flexibiliteit). 

De prijskalender van Voyages SNCF.

In 2007 maakte SNCF nog gebruik van de naam TGV.com