fbpx

TGV Parijs – Barcelona start op 15 december

20 nov 2013 20:50

De langverwachte TGV Parijs – Barcelona lijkt toch vanaf 15 december te gaan rijden. Dat schrijven diverse internationale persbureaus. De trein was eerder aangekondigd voor april 2013, maar die planning bleek onhaalbaar. De laatste dagen deden er ook geruchten de ronde dat de trein pas in de loop van 2014 zou starten. 

Reizigers moeten nu nog overstappen in het Spaanse Figueras, of gebruik maken van de dure en weinig frequente Elipsos nachttrein. Vanaf 15 december vervalt de overstap in Figueras en zal de reis nog maar zes uur en 20 minuten duren. De rechtstreekse TGV Parijs – Barcelona moet 2x per dag gaan rijden.

Op dit moment zijn Spaanse technici in de laatste fase van goedkeuring van de Franse TGV. Die goedkeuring wordt zeer binnenkort voorzien. De Spaanse minister van Transport gaat er vanuit dat de trein op 15 december daadwerkelijk zal rijden. 

In de toekomst moet de TGV Parijs – Barcelona een reistijd krijgen van 5 uur en 35 minuten. Dat is echter pas voorzien vanaf 2021. Tot die tijd kan de Franse snelle trein namelijk nog niet snel rijden tussen Nimes en Perpignan.