fbpx

Thalys naar Parijs vaak goedkoper dan Thalys naar Brussel

21 mei 2014 10:55

Wie per Thalys naar Brussel wil, is vaak goedkoper uit door een treinkaartje te kopen naar het 300 kilometer verderop gelegen Parijs. Dat blijkt uit een steekproef van vakblad OV-Magazine. Het treinkaartje naar Brussel is soms tot 34 euro duurder (per persoon / enkele reis).

OV-Magazine bekeek 28 Thalys reizen naar Brussel en Parijs. In 24 situaties was het ticket naar Parijs goedkoper dan naar Brussel. De prijsverschillen varieerden tussen de 5 en 34 euro voor een ticket voor precies dezelfde trein op precies dezelfde datum. OV-Magazine bekeek de tarieven 2 tot 3 maanden voor de vertrekdatum. Het vakblad trekt de conclussie dat het Thalys treinkaartje naar Brussel onnodig duur is.

Thalys zegt dat de vraag naar treinkaartjes naar Brussel enorm is gegroeid. Omdat het bedrijf reizigers naar Parijs – de eigenlijke thuismarkt van Thalys – niet teleur wil stellen met dure tickets, biedt het bedrijf soms naar Parijs goedkopere tarieven aan. “Het is niet zo dat mensen altijd goedkoper uit zijn als ze van Amsterdam naar Parijs boeken” zegt Thalys woordvoerder Patricia Baars tegenover OV-Magazine.

Ook bij de ICE tussen België en Duitsland doet een dergelijk fenomeen zich voor, weet Rover deskundige Rian van der Borgt.