fbpx

Thalys reizigers brengen de nacht door in trein

04 mrt 2015 11:34

Het Thalys-verkeer is dinsdagavond stil komen te liggen vanwege een aanrijding met een persoon bij de Frans-Belgische grens. In totaal duizend reizigers konden daardoor dinsdag niet meer hun eindbestemming bereiken. Ook twee treinen uit Nederland en één onderweg naar Nederland strandden. 

Het ongeval gebeurde rond 21.00 uur. De twee treinen vanuit Amsterdam en een uit Essen moesten stoppen in Brussel. Van de reizigers zijn er 251 teruggekeerd of hebben een slaapplaats gevonden in de Belgische hoofdstad. 184 mensen hebben de nacht doorgebracht in een Thalys-treinstel op het station.

De Thalys van Parijs naar Amsterdam is teruggereden naar de Franse hoofdstad. Ook de treinen naar Brussel en Luik maakten rechtsomkeert. Van de zeshonderd reizigers zocht de helft een slaapplaats in Parijs of Marne-la-Vallée. Ook in Parijs hebben een aantal reizigers de nacht doorgebracht in een Thalys-treinstel.

Het Franse hogesnelheidsspoor gaat iedere nacht dicht voor onderhoud. Het is niet de eerste keer dat reizigers daardoor de nacht moesten doorbrengen in de trein. Vervoerder Thalys noemt de situatie vervelend, maar accepteert dat het Franse hogesnelheidsspoor ´s nachts dicht gaat. "Dit is een gegeven. We vinden het heel vervelend, maar we kunnen er niets aan doen", zegt Thaly-woordvoerder Patricia Baars. 

Reizigers die de nacht in de trein hebben moeten doorbrengen hebben dekens, drinken en eten gekregen. Ook was er Thalys-personeel aanwezig. De gedupeerde reizigers kunnen hun ticket terugbetaald krijgen. Fformeel kan het bedrijf nog een beroep doen op overmacht. Het bedrijf zegt echter daar geen gebruik van zullen maken. Of het bedrijf ook vervolgschade vergoedt, is onduidelijk. "Dat zullen we case per case bekijken", stelt Baars.

Woensdagochtend zijn de eerste treinen verlengd, waardoor de dinsdag gestrande reizigers alsnog naar de plaats van bestemming gebracht konden worden.

(c) ANP / Treinreiziger.nl