fbpx

Trein naar Lyon

Trein Lyon? Vanuit Rotterdam bent u vanaf 5 uur onderweg! Neem in Nederland de trein naar Brussel en stap daar over op de TGV naar Lyon. Ook is het mogelijk om via Parijs te reizen en daar over te stappen op de TGV Lyon.

  • Meerdere verbindingen per dag
  • Meerdere aanbieders
  • TGV Lyon rechtstreeks vanaf Brussel
  •  Ook treintickets via NS International

Trein Lyon via Brussel
Per reguliere trein (met vaste lage tarieven) reist u naar Brussel. In Brussel stapt u over op de trein naar Lyon. Dit betreft de Franse hogesnelheidstrein TGV. Voor deze trein is reserveren verplicht. Dat kan vanaf 3 maanden voor vertrek. Wie echt snel wil zijn, neemt ook vanuit Nederland de hogesnelheidstrein naar Brussel. Dat is vaak echter wel duurder. Treinkaartjes naar Lyon via Brussel worden verkocht via NS International. Belgen kunnen terecht bij NMBS Europe.

Trein Lyon via Parijs
Behalve via Brussel, kunt u ook via Parijs naar Lyon reizen. Vanuit Parijs rijden er namelijk veel meer TGV treinen naar Lyon. Dit kost echter meer tijd en u moet in Parijs ook een transfer maken met de metro. 

Treinstations Lyon
In Lyon zijn er twee grote stations: Lyon Part Dieu en Lyon Perrache. De TGV treinen uit Parijs stoppen op beide stations en eindigen in Lyon Perrach. De TGV treinen uit Brussel stoppen doorgaans alleen te Lyon Part Dieu, vanwaar de treinen door rijden naar Zuid-Frankrijk. Part Dieu is het grootste station van Lyon, Perrach is het station dat in de gelijknamige buurt ligt.

Goedkoopste treintickets Lyon
Treinkaartjes naar Lyon worden verkocht vanaf 3 maanden voor vertrekdatum. De goedkope treinkaartjes zijn vaak snel uitverkocht. Dankzij de prijskalenders van Voyages SNCF (voorheen TGV Europe) is het echter eenvoudig om te zien op welke dagen er nog goedkope treinkaartjes naar Lyon zijn. Voor de Trein Brussel gelden vaste lage tarieven. 

Foto: Bron / Licentie