fbpx

Trein ontspoord na aanrijding met bulldozer

Bij Maastricht is vrijdagochtend een reizigerstrein ontspoord nadat hij op een spoorwegovergang op de Balijeweg tegen een bulldozer was aangereden. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

De trein kwam na de botsing zo´n driehonderd meter verderop tot stilstand met twee wielen naast de rails. "Op zich valt dat nog mee, maar officieel spreken we wel van een ontsporing", aldus de woordvoerder. Het wachten is op een evacuatietrein waarmee de aanwezige passagiers verder kunnen worden vervoerd.

Tussen Beek-Esloo en Maastricht rijden NS-bussen. De hoop is dat de problemen voor 19.00 uur verholpen zijn. "Een ontspoorde trein en een kapotte bulldozer haal je niet maar zo even weg", zegt een woordvoerder van de spoorwegen. Hoeveel mensen er in de trein zaten, is nog niet bekend. Tussen Maastricht en Valkenburg reden aanvankelijk ook geen treinen, maar daar rijden weer treinen, zij het minder vaak dan normaal.

Eerder werd gemeld dat Veolia voor de gestrande trein bussen zou regelen, maar de ontspoorde trein blijkt een oude NS-trein te zijn, zo blijkt uit de foto van het ongeval.

(c) Novum Nieuws, Foto: Novum / Jean-Pierre Geusens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *