fbpx
TGV

Trein Parijs – Barcelona urenlang vast in tunnel

05 jun 2019 6:05

Treinreizigers van de hogesnelheidstrein Parijs – Barcelona kwamen dinsdag 6 uur vast te zitten in een tunnel net buiten Parijs. Enkele minuten na vertrek ontstond er een stroomstoring, waardoor de trein tot stilstand kwam en de reizigers zonder elektriciteit en werkende toiletten in de zinderende hitte zaten.

Stroomstoring

De Franse spoorwegexploitant SNCF zei dat de stroomstoring slechts 10 of 15 minuten duurde, maar de trein kon vanwege zijn positie niet herstarten. Er werd een andere trein gestuurd om de vastgelopen trein weg te halen, maar zonder succes.

Huiveringwekkend

De treinreizigers moesten uiteindelijk lopend door de tunnel naar een andere trein, vergezeld door personeel van de SNCF, brandweer en politie. De reizigers konden pas laat in de middag hun reis vervolgen. Een 68-jarige toeriste uit Australië beschreef de ervaring als “huiveringwekkend”.

© ANP / AFP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dries molenaar
5 jaren geleden

Verblijf in Australië is pas huiveringwekkend. Daar gebeurt nooit wat.
Overigens, volgens de deskundigen hier heb je dit soort fratsen in het buitenland nooit.

Roald
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Lekker nuttige reactie weer van Dries. Voegt niks toe, schei toch uit.

dries molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Die ronald, het voegt toe dat mensenvooral zeiken over dat het in het buitenland beter is. Dat is zelden feitelijk zo.

Den Leeuw
5 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren.

Dhr. F. Eekhout
5 jaren geleden

Meer empathie zou op zijn plaats zijn beste Dries, want een stroomstoring waar dan ook met uitval van voorzieningen als airco en toilet heeft grotere gevolgen dan men denkt en is beslist geen pretje heeft ondergetekende eens mogen ervaren en maakt het niet uit of je wel of niet in het buitenland bent ! Waarom zou NS bij de verbouwde IRM en DDZ treinstellen extra – door conducteurs – te openen ramen ook op het bovendek hebben gemaakt, om te voorkomen dat bij een stroomuitval tenminste nog een vorm van ventilatie in de rijtuigen mogelijk is ? Van “Bon voyage” was in dit geval helaas geen sprake geweest, maar veel sterkte wens ik hen wel dit toe.

dries molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Dhr. F. Eekhout

Met alleen een bovenraampoje ben je er niet. De treinen zijn bijna luchtdicht en er zal ook een onder-instroom opening moeten zijn.

Peterke
5 jaren geleden

Jammer dat Dries altijd zo kritisch en negatief moet reageren, en voor alles een mening heeft .

Janneke 1
5 jaren geleden

Hèhè, eindelijk, Dries heeft een site die alleen over hem gaat. Gefeliciteerd, Dries.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Janneke 1

Hmm. Is toch ook niet nodig? Ik vraag mij af of Dries soms niet sarcastisch is. Ik heb overwogen rond de 20.000e reactie een interview te doen met de belangrijkste reageerders. Dries is door zijn uitgesproken reacties meest bekend. Ik heb hem twee keer gemaild, en twee of drie kier hier openbaar een verzoek tot contact gegeven, maar geen reactie. Dus daar had hij in het middelpunt kunnen staan, maar zover is het niet gekomen.

johan II
5 jaren geleden

Leuk een site over Dries. Zou hem wel missen bij treinreiziger.nl. En vice versa. Dries is voor mij Kampioen reageren. Scherper dan Ronaldo (en die mist ook wel eens).

Denk niet dat ie aan interviews doet, is toch beetje de controle weggeven aan de vragensteller, en meestal meedoen in andermans leukdoenerij/betonnen blik. Dat is in het verkeerde middelpunt staan, hoe bewierookt ook (begieroken komt niet voor).

Wel jammer, want geloof dat Hildebrand één van de spaarzame journalisten is die geen/weinig voorgebakken filters heeft. Ontvankelijkheid en belangstelling staat voorop.
Wellicht dat Dries op de je 20.001ste mailtje positief reageert ;). Of doe hem een Fyra kado.

David
4 jaren geleden

Amerikanen en Australiërs zijn wat dat betreft kampioen in het zog. Bashen over alles wat anders is/gaat dan bij hun thuis. Komen hier vakantie vieren, denken dat alles van een leien dakje gaat, maken iets mee, rennen zowat gillend naar huis en trekken thuisgekomen hun grote scheur open.