fbpx

Treingetweet – week 7

24 feb 2014 19:30

De trein, een onderwerp waar iedere dag veel over gesproken wordt. Op sociale media is dat niet anders. De redactie van Treinreiziger kijkt in deze rubriek iedere week naar grappige, opmerkelijke en interessante tweets over het spoor. Deze week deel 7.

Vanaf volgende week richten we ons elke week, naast de algemene onderwerpen, op een specifiek onderwerp. Hoe schoon is jouw trein? Laat het ons weten via @treinreiziger of @wjmeulman, of maak gebruik van de hashtag #treingetweet!
Afgelopen woensdag (19 februari, red.) beboette staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur NS en ProRail flink. De vervoerder kreeg een boete opgelegd van 2,75 miljoen euro, terwijl de spoorbeheerder ook een bedrag van 1,5 miljoen op tafel moet leggen. Waar dat van betaald moet worden? Dat vroeg onder andere @YorickWolswijk zich af: "Ik vraag me trouwens wel af hoe gedupeerde treinreizigers profiteren van een miljoenenboete die de #NS aan de staat moet betalen", tweette hij. @Treinleed weet een betere oplossing: geen boete, maar het geld terug naar de gedupeerden door de kosten van een treinkaartje te verlagen.
 
Ook de volgende tweets vielen de redactie de afgelopen week op: