fbpx

Treinkaartje naar België soms fors goedkoper bij NMBS

Een treinkaartje naar België vanaf Roosendaal of Maastricht is aanzienlijk goedkoper bij de Belgische spoorwegen. Zo kost een enkeltje Roosendaal – Brussel-Zuid bij NS International 19 euro, en bij NMBS 12,50 euro. Vanaf Maastricht is het verschil zelfs 8 euro per enkele rit.

NS International heeft per 15 december 2013 de treinprijzen naar België aanzienlijk verhoogd. Reizigersorganisaties en politieke partijen spreken van een grenstoeslag. NMBS Europe is vanuit Roosendaal en Maastricht veel goedkoper omdat veel Belgische binnenlandse tarieven ook beschikbaar zijn voor deze Nederlandse grensplaatsen.

Go Pass
Zo kan een jongere vanuit Roosendaal of Maastricht per Go Pass naar België reizen. Met deze kaart kan er voor 7,30 euro van Roosendaal of Maastricht naar ieder station in België gereisd worden. Voor 14,60 euro kan er ook teruggereisd worden.

Opsplitsen
Ook vanuit andere Nederlandse plaatsen loont het om een treinkaartje aan deels Belgisch tarief te kopen. Vaak is het goedkoper om met een normaal binnenlands NS-treinkaartje naar Roosendaal te reizen en vervolgens met een kaartje van NMBS Europe naar België. Zo kost een enkeltje Amsterdam – Brussel-Zuid normaal 39,20 euro. Maar wie een NS-kaartje Amsterdam – Roosendaal koopt en vervolgens reist met een kaartje van de NMBS betaalt in totaal 33,10 euro voor een enkeltje (voltarief). 

Weekendretour
Ook een weekendretour is bij de NMBS vanaf Roosendaal en Maastricht goedkoper. Wie op één dag heen en weer reist met een Superdagretour kan niet veel besparen. Bij de Belgen kan er echter niet per iDeal betaald worden, maar alleen per creditcard. Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket of kan opgehaald worden vanaf enkele Nederlandse stations. De NMBS stuurt geen kaartjes per post op naar Nederland.

NS International
Wie niet per creditcard wil betalen, geen e-ticket wil of zijn reis niet wil opsplitsen in twee reizen kan het beste terecht bij NS International. Ook als je op één dag heen en weer gaat en niet jonger bent dan 26, loont het prijsverschil met de Belgische spoorwegen vaak niet. Voorwaarde is wel dat je reis na negen uur begint. Dan kan je namelijk bij zowel NS International het voordelige Superdagretour kopen.

  • Prijsvoorbeeld: Weekendretour twee personen Roosendaal – Brussel-Zuid. NS International: 45,60 euro, NMBS Europe: 29,60 euro. Prijsverschil: 16 euro.