fbpx

Treinreizen voor scholen wordt goedkoper

12 mrt 2015 9:00

Een cultureel uitje met de klas wordt een stuk goedkoper. Vervoersbedrijven introduceerden woensdag met de culturele jongerenorganisatie CJP de Schooltoer. Hiermee krijgen docenten en leerlingen met een CJP Cultuurkaart voortaan korting op de prijs van een kaartje in het openbaar vervoer.

Met NS Schooltoer kunnen leerlingen tijdens daluren voor 7 euro per persoon reizen in alle treinen van onder meer NS, Arriva en Syntus. Tot nu toe was er geen speciaal productaanbod voor scholen. Wel konden scholen gebruik maken van het NS-Groepsretour, dat bij 10 personen eveneens 7 euro per persoon kost. Het nadeel van het NS-Groepsretour is dat de prijs alleen op 7 euro uitkomt als er tien reizigers zijn, of een veelvoud daarvan. Bij een groep van bijvoorbeeld 12 personen komt de prijs hoger uit.

Ook bij de Amsterdamse vervoerder GVB kunnen scholen straks een GVB Schooltoer kopen voor 3,50 euro per persoon. Daarvoor krijgen leerlingen een etmaal lang toegang tot bus, tram en metro in Amsterdam.

Alleen scholen kunnen de kaartjes aanschaffen voor groepsactiviteiten. "De reis naar een museum of een theatervoorstelling is vaak een flinke kostenpost voor scholen. Met Schooltoer besparen ze tientallen euro’s per activiteit”, zegt CJP-directeur Walter Groenen. Er zijn 707.526 leerlingen in het voortgezet onderwijs in bezit van een CJP Cultuurkaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *