fbpx

Treinreiziger.nl bereikt 2 miljoen unieke bezoekers in 2013

13 jan 2014 15:15

Treinreiziger.nl heeft in 2013 opnieuw fors meer bezoekers getrokken. Zo bereikte Treinreiziger.nl in 2010 700.000 unieke bezoekers en is dat in 2013 gestegen naar iets meer dan 2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van Google Analytics.

De 2 miljoen bezoekers bekeken in 2013 7,7 miljoen pagina´s. Vooral de pagina´s over dagkaartacties blijken populair. Zo werd de pagina kortingsacties in 2013 1,3 miljoen keer bekeken. Het best bekeken nieuwsbericht gaat opmerkelijk genoeg over de vergeten beer die zijn baasje weer terugvond. Dat kwam doordat het bericht op Facebook erg populair was. Op de tweede plaats volgt een artikel over gratis wifi op het station, dat NOS aan Treinreiziger.nl linkte.

Trouwe bezoekers
Er blijken ook heel wat bezoekers te zijn die regelmatig terugkeren. De bezoekers die minimaal één leer per week op Treinreiziger.nl kijken, zijn goed voor een half miljoen pageviews. Onduidelijk is hoeveel unieke bezoekers dat zijn. Wel is duidelijk dat deze trouwe bezoekers samen in totaal 210.000 bezoeken hebben gebracht. 

Trots
Hildebrand van Kuijeren – initiatiefnemer van Treinreiziger.nl – is trots op het resultaat. "Toen ik als student in 2005 met Treinreiziger.nl begon had ik nooit verwacht dat de website zo zou uitgroeien", zegt Van Kuyeren. 

Adverteerders
NS International is de belangrijkste adverteerder van Treinreiziger.nl. Andere partners die adverteren op Treinreiziger.nl zijn Ako, NS Reizigers, Thalys, Eurostar, NMBS Europe, EETC, Deutsche Bahn, Tiara Tours, Blokker, Rover, Online Prepaid Services en Voyages SNCF. "Ook hen wil ik bedanken voor de samenwerking met Treinreiziger.nl", zegt de initiatiefnemer.

Spelling
Een zwak punt van de website is de spelling. "Helaas maak ik nog regelmatig lelijke schrijffouten", bekent de redacteur, die eigenlijk een logistieke achtergrond heeft. "Gelukkig zijn er ook redactieleden die vrijwillig de artikelen nakijken."

Webwinkel
In 2014 wil Treinreiziger.nl overgaan naar een nieuwe website. De huidige versie is vijf jaar oud. Ook wil Treinreiziger.nl binnenkort starten met een treingerelateerde webwinkel met posters, treinboeken, tijdschriften en reisartikelen. "We willen daarmee onze bezoekers een extra stukje service bieden", besluit Van Kuyeren.