fbpx

Treinverkeer ontregeld rond Arnhem

Het treinverkeer van en naar Arnhem is maandagmiddag gestremd geraakt. Werkzaamheden, een sein- en wisselstoring en een aanrijding zorgden er voor dat er geen treinen de Gelderse stad konden bereiken. Er is inmiddels weer beperkt treinverkeer mogelijk, maar reizigers ondervinden nog steeds hinder.

Rond half drie onstond door onbekende oorzaak een stroomstoring bij vijfhonderd aansluitingen rond het Arnhemse station. De stroomvoorziening was binnen 40 minuten hersteld, maar treinverkeer bleek niet mogelijk. Seinen en wissels waren ontregeld. 

Geplande werkzaamheden
In het begin van de avond werd het treinverkeer richting Ede-Wageningen en Nijmegen weer beperkt hervat. Naar Zetten-Andelst bleven er bussen rijden in plaats van treinen. Ook tussen Arnhem en Zutphen rijden er bussen in plaats van treinen, maar dat is vanwege geplande werkzaamheden. 

Verholpen
Omstreeks 19:30 uur was de sein- en wisselstoring volledig verholpen. Door logistieke problemen blijven echter heel de avond minder treinen rijden tussen Arnhem en Nijmegen. 

Aanrijding
Treinreizigers van en naar Arnhem hadden vandaag niet alleen hinder van de sein- en wisselstoring en van de werkzaamheden. Tussen Maarn en Veenendaal-De Klomp viel het treinverkeer enige tijd stil door een ongeluk. Daardoor moesten treinreizigers tussen Arnhem en Utrecht omreizen via Den Bosch.

Wisselstoring
Aan het begin van de avond zorgde eveneens een wisselstoring tussen Zutphen en Deventer voor extra vertraging. Reizigers tussen Arnhem en Zutphen moesten eerst met de bus vanwege de geplande werkzaamheden, en konden vervolgens hun reis niet vervolgen door een wisselstoring. Deze storing werd betrekkelijk snel opgelost.