fbpx

Treinverkeer rond Amsterdam en Rotterdam zwaar verstoord door storingen

Het treinverkeer van en naar Amsterdam en Rotterdam ondervindt dinsdag ernstige hinder van twee storingen. Het treinverkeer rond Rotterdam, Amsterdam, Schiphol en Weesp heeft enige tijd volledig stilgelegen. Inmiddels is het weer deels opgestart.

Rotterdam

Eerst ontstond er een stroomstoring bij netbeheerder Stedin waardoor het treinverkeer rond Rotterdam ernstig gehinderd werd. Die storing ontstond rond halftien. Eerst meldde NS dat er veel minder treinen reden, maar al snel bleek dat treinverkeer vrijwel volledig onmogelijk was. Sinds 11.00 uur is er weer sprake van beperkt treinverkeer rond de havenstad.

Amsterdam

Ook in Amsterdam hadden treinreizigers enorme pech. Niet alleen door de storing in Rotterdam, maar ook door een storing bij de verkeersleiding bij Amsterdam. Daardoor konden de seinen en wissels in Amsterdam, Weesp en Schiphol niet bediend worden. Die problemen werden voor het eerst rond kwart over tien gemeld. Sinds ongeveer 12 uur rijden er weer mondjesmaat treinen.

Geluk bij een ongeluk is dat NS veel minder reizigers vervoert dan normaal. Alhoewel beide storingen verholpen zijn verwacht NS dat de treinen nog geruime tijd last zullen hebben van vertragingen. Reizigers moeten voorlopig nog rekening houden met treinuitval.

Meer op Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Simon
3 jaren geleden

Zeer laagfrequent spoor.

Jeroen
3 jaren geleden

De reisinformatie aan reizigers blijft lastig. Op Utrecht Centraal adviseerde de omroep om 12:10 reizigers naar Delft om via Schiphol te reizen!