fbpx

Treinverkeer rondom Geldermalsen ontregeld

16 sep 2010 17:04

Sinds half tien vanmorgen is het treinverkeer van en naar Geldermalsen gestemd door een defecte bovenleiding. Inmiddels rijden er weer een aantal Sprinters tussen Geldermalsen en Utrecht / Dordrecht.

Rond half tien vanmorgen werd er bij Meteren door een Intercity die 130 km/h reed met veel kabaal een groot stuk bovenleiding kapot gerukt. Er was een behoorlijke vonkenregen, maar de passagiers zijn ongedeerd gebleven.

Niet alleen werd de bovenleiding vernield, ook werden schakelkasten naast het spoor vernield. Volgens ProRail-woordvoerder Jouke Schaafsma is er over een behoorlijk grote lengte schade ontstaan aan de infrastructuur.

Vertraging
Door de storing ligt om half zes het treinverkeer nog stil tussen Geldermalsen en Zaltbommel. Hierdoor rijden veel treinen nog niet. Tussen Utrecht en Den Bosch rijden NS-snelbussen en tussen Zaltbommel en Geldermalsen NS-stopbussen. Reizigers tussen Eindhoven en Amsterdam / Schiphol Utrecht en Breda kunnen beter omreizen via Rotterdam. Reizigers tussen Den Bosch en Amersfoort reizen om via Arnhem.

Elke tien minuten een trein
Deze maand is de ´elke tien minuten een trein´-proef bezig tussen Amsterdam en Eindhoven (Intercity) en Utrecht en Geldermalsen (Sprinter). Deze wordt hierdoor in de avondspits in het hart geraakt. Door de storing rijden twee van de zes Intercity´s tussen Utrecht en Amsterdam en twee van de zes Sprinters tussen Utrecht en Geldermalsen niet. Tussen Den Bosch en Eindhoven rijden vier van de zes Intercity´s niet.

Prognose
De verwachting is dat de problemen rond twee uur ´s nachts verholpen zijn.