fbpx
Foto: Stefan Verkerk (archief)

Utrecht – Den Bosch: minder treinen door uitloop werkzaamheden

Maandagochtend rijden er waarschijnlijk nog geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht. Dat melden ProRail en NS zondagavond. Sinds donderdagavond werkt ProRail aan het spoor. Eerder dit weekend bleek al dat de werkzaamheden niet helemaal volgens schema verliepen.

Zaterdag liep ProRail ook al achter op schema. Het testen van de spoorbeveiliging tussen de stations Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn duurden toen langer dan verwacht waardoor er meer hinder voor reizigers was dan voorzien. Ook zondagochtend was er meer hinder, toen met impact tussen Utrecht en Zeist en Utrecht en Schiphol.

Dat de werkzaamheden uitlopen komt niet helemaal als een verrassing. Al voor aanvang meldde ProRail dat er sprake was van een strakke planning. "Mocht er onverhoopt iets tegenzitten dan hebben ProRail en NS zich erop voorbereid om de hinder voor reizigers daarvan zoveel als mogelijk te beperken," lieten de bedrijven vooraf al weten. 

Die voorbereiding blijkt dus niet voor niets. NS en ProRail verwachten dat maandag de Sprinters Houten – Utrecht niet kunnen rijden. Ook de intercity´s Den Bosch – Utrecht kunnen door de uitloop van werkzaamheden mogelijk uitvallen. 

NS zet bussen in, maar toch zal het behelpen blijven. "De bussen kunnen nooit de capaciteit van een trein bieden en het beste kunt u dan ook omreizen vanaf Den Bosch via Arnhem-Nijmegen of uw reis morgenvroeg uitstellen tot de werkzaamheden zijn afgerond. Houd er rekening mee dat op de omreisroute extra drukte kan ontstaan," schrijft NS zondagavond op haar website.

Tijdens de werkzaamheden zijn rond Utrecht veel wissels verwijderd. Daardoor hoeven treinen in de toekomst pas later te remmen en kunnen er meer seinen geplaatst worden waardoor treinen sneller na elkaar kunnen vertrekken. 

Ook zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan de perrons en is er gewerkt aan de bovenleiding. In totaal is er gewerkt op elf locaties. Na de werkzaamheden wordt een vernieuwd perron in gebruik genomen op Utrecht Centraal, is het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar en rijden treinen door de tweede dive-under bij Lunetten. Ook wordt het vierde en laatste spoor bij Houten in gebruik genomen. 

Voor reizigers van en naar Utrecht Zuilen blijft er tot en met  21 augustus nog hinder. Dit station wordt tijdelijk niet bediend. Reizigers kunnen van en naar Utrecht Zuilen gebruik maken van U-OV-bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *