fbpx

Veel animo voor NS SMS Alert

28 okt 2011 11:25

Er is veel animo voor de nieuwe SMS NS alert service. In 10 dagen tijd hebben meer dan 70.000 reizigers zich aangemeld voor de gratis dienst. Mocht NS bij (verwacht) extreem weer de dienstregeling aanpassen, ontvangen deze reizigers een SMS.

De nieuwe SMS dienst moet voorkomen dat reizigers bij extreem weer voor verassingen komen te staan, zoals vorig jaar december tijdens het winterweer vaak gebeurde. De waarschuwingen hebben niet alleen betrekking op het winterweer, maar kan ook in de zomer worden uitgegeven als er hevig onweer wordt verwacht.

Het aantal aanmeldingen voor de SMS dienst groeit nog steeds. Een woordvoerder van NS verwacht snel richting de 100.000 aanmeldingen te gaan.

Bij de introductie van de SMS alert liet een woordvoerder weten dat de reizigers niet bang hoeven te zijn voor een stoorm aan berichten. "Hoogstens twee per jaar, maar dat is natuurlijk afhankelijk van het weer."

Het SMS alert zou ook ingezet kunnen worden bij grote actuele storingen. Eerder had NS al een SMS dienst waarbij reizigers een specifiek traject konden bewaken. Die dienst werd in maart 2010 opgeheven.