fbpx
Foto: (c) ProRail

Veel storingen en vertragingen door storm

Zaterdag heeft het treinverkeer ernstige hinder ondervonden van de zomerstorm. Op tientallen plekken kwam het treinverkeer stil te liggen. Bijvoorbeeld rond Den Haag HS en Alkmaar. Ook rond Amsterdam Centraal was er geruime tijd nauwelijks treinverkeer mogelijk.

Nog steeds is het treinverkeer op vele plekken ontregeld. Met name omgewaaide bomen zorgen voor problemen. Op een aantal trajecten zijn de bomen inmiddels van het spoor verwijderd. "Wij werken hard aan de opstart van de treindienst op trajecten waar de bomen van het spoor zijn gehaald. Dit kan helaas enige tijd duren vanwege de vele ontregelingen", meldt het spoorbedrijf in een live-blog.

Met name in Noord-Holland werd het treinverkeer zaterdagmiddag ernstig ontregeld. Rond Alkmaar rijden er nauwelijks treinen. Rondom Amsterdam Centraal ondervond het treinverkeer ook ernstige hinder. Zo was er geen treinverkeer mogelijk uit en in de richting van Utrecht, Hilversum en Almere. Daar is het treinverkeer echter inmiddels weer beperkt hervat.

Ook rond Den Haag HS is het treinverkeer weer hervat. Daar had de politie het trein- en tramverkeer stilgelegd omdat een hijskraan dreigde om te vallen. Die dreiging is inmiddels voorbij. Op de meeste trajecten komt het treinverkeer weer langzaam op gang, al zijn zaterdag rond 19:00 nog steeds meerdere trajecten gestremd. Tussen Amersfoort – Zwolle, Zwolle- Groningen, Groningen – Leeuwarden en Deventer – Almelo zijn er bijvoorbeeld nog problemen. Ook tussen Almere en Lelystad zijn de problemen nog niet opgelost.

NS probeert de reisplanner zoveel mogelijk actueel te houden, maar had daar zatermiddag wel problemen mee. Er vielen zoveel treinen uit, dat het spoorbedrijf moeite had alle wijzigingen tijdig te verwerken.

  • Dit artikel wordt niet actueel gehouden. Foto: ProRail / archief.