fbpx
Ligrijtuig van de inmiddels opgeheven City Night Line.

Verkoop Jazz Night Express Rotterdam – Berlijn van start

22 jan 2019 8:48

Zondag is de verkoop gestart voor de Jazz Night Express, een particuliere nachttrein die 28 juni moet vertrekken vanuit Rotterdam, via Amsterdam naar Berlijn. Zondag 30 juni is het de bedoeling dat de nachttrein weer terugkeert. Aan boord van de trein is er ruimte voor 450 reizigers.

Tarieven

De eerste, enkele tientallen, reizigers hebben inmiddels een ticket geboekt. Een enkele reis kost 149 tot 159 euro in het ligrijtuig, een retourtje kost 288 euro. Wie een eigen couchette coupé wil, betaalt 1440 euro bij een retourtje . Een coupé biedt plaats aan 5 personen. In het slaaprijtuig kost een losse plek 478 euro voor een retourtje. Een eigen slaapcabine kost 1434 euro (maximaal 3 personen).

Beetje frustrerend

Daarmee is de Jazz Night Express in veel gevallen aanzienlijk duurder dan de reguliere intercity. De initiatiefnemers willen de reizigers een bijzondere ervaring bieden. Zo zijn er gratis jazz-concerten aan boord. Initiatiefnemer Chris Engelsman had liever goedkopere tarieven kunnen aanbieden, maar de kosten om een trein te huren zijn hoog.  “Dat is een beetje frustrerend, maar we bieden een bijzondere ervaring. We hopen dat het volgend jaar goedkoper kan”, vertelde Engelsman eerder aan Treinreiziger.nl.

Voldoende interesse noodzakelijk

De treinrit kan alleen doorgaan als er voldoende interesse is. “Maar als het aantal boekingen zo door blijft lopen, dan komt het wel goed”, zegt initiatiefnemer Chris Engelsman. Hoeveel boekingen er precies nodig zijn om de rit te garanderen, wil hij niet zeggen. Volgens Engelsman is dat ook nog niet precies duidelijk, omdat er nog met diverse partijen gesproken wordt.

Dienstregeling Jazz Night Express

Op vrijdagavond 28 juni zal de trein rond 19:15 uur uit Rotterdam Centraal vertrekken richting Amsterdam Centraal. Daar vertrekt de trein rond 20:30 uur. In Berlijn wordt de trein zaterdagochtend rond 7:30 uur verwacht, op station Zoo.

Zaterdagavond 29 juni vertrekt de trein rond 21:30 uur weer uit Berlijn Zoo richting Nederland. Zondagochtend komt de trein omstreeks 8:30 uur aan in Amsterdam, en rond 9:45 uur in Rotterdam.

9 gedachten aan “Verkoop Jazz Night Express Rotterdam – Berlijn van start”

 1. dries molenaar schreef:

  Laat de mensen aanbetalen anders komt er van de reserveringen niet veel te terecht.

 2. dries molenaar schreef:

  Zijn er ook nog tickets voor de wagons zonder rust voorzieningen? Of zijn die er helemaal niet?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, er zijn geen zitrijtuigen

 3. Arjan Krabbenbos schreef:

  Geld “hier ook de Interrailkaart op deze speciale trein? Of is het alleen voor reizigers net speciale vervoerbewijzen toegankelijk?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee. Het is een particulier initiatief, voorlopig eenmalig. Dus Interrail is daar niet geldig.

 4. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

  Nee. Het is een particulier initiatief, voorlopig eenmalig. Dus Interrail is daar niet geldig.

 5. piet schreef:

  *Aan boord

 6. Ine schreef:

  Kan ik als vrouw alleen hier gerust in mee?

 7. Chris schreef:

  Beste Ine, dat lijkt me geen enkel probleem. Ik denk dat het een erg prettig gezelschap wordt op de Jazz Night Express. Mocht je dat prettiger vinden, jan je ook in een damescoupé reizen. Dat kan je bij de boeking laten weten door ons een mailtje te sturen. Hartelijke groet, Chris Engelsman (organisatie Jazz Night Express).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *