fbpx

Vervoerders krijgen financiële steun van kabinet

06 mei 2020 20:43

OV-bedrijven zijn financieel zwaar getroffen door de gevolgen van het coronavirus. NS loopt naar verwachting een miljard euro mis dit jaar. Ook andere vervoerders ervaren grote hinder. Zo loopt het GVB in Amsterdam 20 miljoen euro per maand mis. Het kabinet is bereid om vervoerders te compenseren.

Ook andere vervoerders laten weten dat ze miljoenen euro’s mislopen. De vervoersbedrijven hebben daarom om meer geld gevraagd van de overheid. Verantwoordelijk staatssecretaris Stientje van Veldhoven is in gesprek over een mogelijk steunpakket, zei ze woensdag voor het crisisberaad.

De staatssecretaris heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel geld ze wil bijleggen. Dat wordt de komende periode verder uitgewerkt. Volgens OVpro zal het Rijk de reële kosten, de weggevallen inkomsten én de extra kosten vanwege de coronamaatregelen, zoals aanpassingen van voertuigen, volledig vergoeden. De ontvangen inkomsten van reizigers, werktijdverkorting (de NOW-regeling) en inkomsten van de studentenkaart worden hier wel van afgetrokken.

© ANP / Treinreiziger.nl

2 gedachten aan “Vervoerders krijgen financiële steun van kabinet”

  1. Boutrous schreef:

    Als alles weer normaal werkt in het OV, dan moet er GEEN TARIEFSVERHOGING met KUL SMOESJES komen!

  2. Simon schreef:

    Het was nog nooit zo eenvoudig om ‘bijstand’ te ontvangen. Hopelijk wordt fraude ermee net zo voortvarend aangepakt.

Reacties zijn gesloten.