fbpx

Voordeelurenkaart NS niet meer jaarlijks activeren

27 okt 2011 14:12

Goed nieuws voor reizigers die hun NS Voordeelurenabonnement automatisch verlengen: met ingang van 26 november hoeft dit product niet meer jaarlijks opnieuw geactiveerd te worden. Hiermee komt NS tegemoet aan de wens van Rover en andere consumentenorganisaties om deze handeling automatisch voor de reiziger te laten verrichten.

Op dit moment krijgen houders van een NS-voordeelurenabonnement, die hun abonnement automatisch verlengen, jaarlijks een brief met de opdracht het product opnieuw te activeren bij een NS-kaartautomaat. Dit opnieuw activeren komt bovendien vrij precies: wie te laat het product activeert reist zonder korting vanaf het verlopen van het oude abonnement. Maar ook de reiziger die het product te vroeg activeert loopt het risico tot de ingangsdatum zonder korting te reizen, zo waarschuwt de NS in de jaarlijkse verlengingsbrief.

Rover heeft NS vorig jaar al gevraagd geen ingewikkelde handelingen bij de reiziger neer te leggen en het opnieuw activeren automatisch te laten verrichten. NS stond hier welwillend tegenover, maar had nog een aanzienlijke tijd nodig om de nodige technische aanpassingen te realiseren. Vanaf 26 november behoort het handmatig heractiveren voor de reiziger voorgoed tot het verleden.