fbpx

Waterlek legt treinverkeer Maastricht – Sittard plat

07 okt 2015 18:35

Een lek in een transportwaterleiding heeft woensdag het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht lamgelegd. Pas donderdagochtend kunnen naar verwachting de eerste treinen weer rijden. De rest van de woensdag rijden er bussen. Twee drukke wegen in Geleen zijn vanwege de enorme hoeveelheden water die uit het lek stroomden afgesloten, meldde de brandweer.

Het lek ontstond woensdagochtend rond 10.00 uur. Enorme hoeveelheden water overstroomden urenlang de Middenweg en ondermijnden de Westelijke Randweg, aldus de brandweer. Ook de spoorlijn over het viaduct aan de Middenweg in Geleen kreeg "heel veel water´´ te verduren, aldus een woordvoerder van ProRail. Op twee plaatsen is volgens de brandweer de rails ondermijnd en instabiel geworden door uitspoelende grond. Het lek sloeg naast het spoor een gat van 17 bij 12 meter en 3 meter diep.

ProRail gaat de schade herstellen. "Wat niet mag gebeuren, is dat het spoor gaat schuiven of inzakken als er een trein overheen rijdt’’, aldus de woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer ligt sinds 13:00 uur plat. De treinen Sittard – Heerlen rijden wel gewoon. Reizigers naar Maastricht kunnen eventueel via Heerlen omreizen of gebruik maken van de NS-bussen. 

(c) ANP. Foto: Elders in Nederland.