fbpx

Mondkapjes nu ook verplicht in Zwitserse treinen

07 jul 2020 8:39

Na een reeks van landen is nu ook het mondkapje in het Zwitserse openbaar vervoer verplicht. Tot 6 juli werd het dragen van een mondkapje aanbevolen als afstand houden niet mogelijk was, maar gold er geen plicht.

Navolging

Maandag is daar verandering in gekomen. In navolging van onder andere België, Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië verplichten nu ook de Zwitsers het mondkapje. De versobering volgt op een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus.

Coronaregels

Correspondent Mart Hopman vertelt aan Treinreiziger.nl dat tot aan maandag bijna niemand een mondkapje in het openbaar vervoer droeg. “Maar sinds maandag draagt wel vrijwel iedereen een mondkapje” vertelt Hopman.

Overigens is niet zeker of de toename in het aantal besmettingen verband houdt met het openbaar vervoer. Ook in winkels en horeca werd er soms slecht afstand gehouden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
7 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lucas
3 jaren geleden

Hier in CZ was het verplicht vanaf 15 MAART tot 1 Juli, en nu niet meer (enkel nog in de metro in Praag en het OV in de Karvina regio), want het aantal lopende en nieuwe gevallen is zodanig laag dat het risico nihil is.

Het OV is hier ook nooit stilgelegd of beperkt voor ‘essentiële reizen’. En nu pas komt West Europa af met die maatregelen? Ze begrijpen er niks van daar dat je juist snel maatregelen moet nemen in het geval van een epidemie in plaats van ‘het wel even aankijken’.

Johan
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lucas

Als je in een uitgedroogd heideveld staat en geen vlammen ziet, misschien enkel een paar vonken, wil dat niet zeggen dat de situatie brandveilig is.

Het momentane aantal besmettingen is géén goede indicator voor het wel of niet nodig zijn van maatregelen, dat aantal kan zich zonder maatregelen immers elke paar dagen verdubbelen. Het gaat erom dat je voorkomt dat áls er een nieuwe patiënt opduikt, die (gemiddeld) niet meer dat 1 andere persoon besmet.

Helaas lijken er nog geen landen te zijn die van de uitbraken in andere landen of zelfs van hun eigen eerdere uitbraken leren dat preventie permanent nodig blijft en dat anders die tweede, derde en vierde golf alleen een kwestie van tijd zijn.

Joost2
3 jaren geleden

Tamelijk misleidende titel. Het is natuurlijk de Zwitserse regering die het masker verplicht in het OV, niet de spoorwegen zelf.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
3 jaren geleden
Antwoord aan  Joost2

Uiteindelijk is dat zo, en voeren de spoorwegmaatschijen dat ook door, dus uiteindelijk klopt het wel, maar ik zal de kop iets aanpassen.

Jesper
3 jaren geleden

Vreemd lijkt het een beetje mosterd na de maaltijd terwijl Italië zo dichtbij voor ze is. Ook in Nederland is het nog steeds verplicht. Dus zeg mondkapje waar ga je henen zo alleen zo alleen……..

Rian van der Borgt
3 jaren geleden
Remco
3 jaren geleden

Het is belachelijk dat er zoveel mensen geloven in ‘SCHIJNVEILIGHEID’. Ongelooflijk dat ook Zwitserland nu ook meegaat in deze onzin. Het gevaar om Corona te krijgen word steeds kleiner los van enkele 20 tal besmettingen. Op deze manier hoef je ook niet op vakantie met de trein, want daar is helemaal niets aan.
Je moet eerst uitzoeken met welke maatregelen je rekening mee moet houden voordat je op reis gaat.

Als er geen boetes op de mondkapjes verplichting stond, zou BIJNA NIEMAND ZE DRAGEN. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk stoppen met de maatregelen waar het kan.

Want word het OOIT NOG NORMAAL?!