fbpx
Foto: Dimitri Verhulst tijdens de boekenweek van 2015 (NS).

20 maart 2016: Gratis treinreizen met Boekenweekgeschenk

Op zondag 20 maart 2016 kun je gratis reizen met de trein. Tenminste, als je in het bezit bent van het Boekenweekgeschenk Broer. Dat boek geldt die dag namelijk ook als treinkaartje.

Wanneer krijg ik het Boekenweekgeschenk?
Tijdens de Boekenweek (12 t/m 20 maart) krijg je het Boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen cadeau bij besteding van een bedrag van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Ook een aantal webshops doet aan de Boekenweek mee (Treinwebshop.nl niet).

Hoe reis ik gratis met het Boekenweekgeschenk?
Neem op zondag 20 maart het Boekenweekgeschenk mee als je in de trein stapt. Het boek bevat op de achterzijde een vierkante barcode waarmee de poortjes op stations te openen zijn. Als de poortjes open staan of er zijn alleen OV-chipkaartpaaltjes, dan hoef je niet in- en uit te checken. Gratis reizen kan niet alleen met de papieren versie, maar ook met het geschenk als e-book.

Waarom deze treinactie?
NS is al jaren hoofdsponsor van de Boekenweek. Het is het 15e jaar dat treinreizigers op de laatste dag van het evenement met het Boekenweekgeschenk gratis mogen treinen. Afgelopen jaren maakten daar ruim 200.000 mensen gebruik van. Dus misschien is het op 20 maart wel wat drukker in de trein dan op een gemiddelde zondag. 

Foto: De Boekenweekactie vorig jaar


Verdien een gratis dagkaart
Zie je een goedkoop treinkaartje waarmee je door heel Nederland kunt reizen en deze staat niet op onze website? Tip onze redactie dan via redactie@treinreiziger.nl. De eerste die de actie meldt krijgt een gratis treinkaartje. Treinacties van de Spoordeelwinkel zijn uitgezonderd. Check hier de voorwaarden. (Let op: er worden ook valse e-mails verzonden over gratis treinkaartjes. Daarmee hebben we niets te maken.)


Gratis nieuwsbrief goedkope treinkaartjes
Ongeveer 1x per maand