fbpx

240.000 lezers reizen met Boekenweekgeschenk

Ongeveer 240.000 mensen hebben zondag van de gelegenheid gebruikgemaakt om gratis met de trein te reizen. Ze konden dat doen omdat ze het Boekenweekgeschenk op zak hadden. Dat liet een woordvoerder van NS weten.

Op de laatste dag van de Boekenweek hoefden ze voor hun tweede klas-plekje geen kaartje te kopen als ze aan de conducteur het boekje Een mooie jonge vrouw van Tommy Wieringa konden laten zien. Gratis reizen kon niet alleen met de papieren versie, maar ook met het geschenk als e-book.

Het is de 13e keer dat hoofdsponsor NS treinreizigers op deze manier de gelegenheid gaf om gratis door heel het land te kunnen sporen. Vorig jaar maakten ruim 235.000 reizigers gebruik van dit aanbod.

Het mooie weer werkte volgens de zegsman mee; de mensen gebruikten de zonnige dag en het gratis kaartje om er op uit te gaan. Tommy Wieringa zat zondagochtend zelf ook in de trein. In de trein van Zwolle naar Zutphen las hij voor uit eigen werk, signeerde hij boeken en ging hij met reizigers in gesprek.

Zondag eindigt de jaarlijkse Boekenweek met deze keer ´Reizen´ als thema. Het Boekenweekgeschenk was te krijgen bij aankoop van minstens 12,50 euro aan Nederlandse boeken. Het boekje verscheen in een oplage van 700.000 exemplaren.

(c) ANP 2014. Foto: archief