fbpx

ANP: Treinen Utrecht vertraagd door bommelding

Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal loopt vertraging op en er vallen verschillende trein uit, meldt NS zaterdagavond tegenover het ANP. Het persbureau spreekt van een bommelding, volgens de Veiligheidsregio is er een verdacht pakketje in een trein gevonden. Meer is nog niet bekend.

Op ns.nl wordt er gesproken over een langere reistijd tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten/Zuilen door de inzet van politie.

Update 21:29u. Volgens ns.nl rijden er inmiddels geen treinen tussen Utrecht Centraal en Breukelen en tussen Utrecht Centraal en Houten. Om 21:10u werd er in de reisinformatie kanalen voor het eerst gesproken over deze verstoring. Toen werd alleen Utrecht Centraal – Utrecht Lunetten benoemd als een traject waar reizigers rekening moesten houden met vertraging.

Update 21:44u
Een speciaal team onderzoekt de koffer, aldus het ANP. Daarvoor is het treinstel waarin de koffer werd ontdekt verwijderd van het station. Volgens de politie hoeft het station niet ontruimd te worden. Ook was het niet nodig perrons leeg te maken. Het persbureau spreekt in de titel nog steeds van een bommelding. Aan de berichtgeving lijkt het echter meer te gaan om een verdachte koffer. 

Update 22:00u
De sporen zijn weer vrijgegeven, het treinverkeer zal weer volledig worden hervat.