fbpx

Baby geboren in Duitse forensentrein

09 aug 2013 13:11

 Een Duitse vrouw is donderdagmorgen van een dochter bevallen op het toilet van een forensentrein. Tussen Leipzig en Halle begonnen plotseling de weeën. Omdat in de trein geen arts zat, deden twee medereizigers dienst als vroedvrouw, meldden Duitse media.

De machinist belde een arts, maar toen die op het station van Halle arriveerde bleek de bevalling al voltooid. Moeder en baby zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze maken het goed.

Voor de baby heeft de aparte geboorteplaats ook nog een voordeeltje. De regionale afdeling van vervoerbedrijf Deutsche Bahn zag er wel een goede reclamestunt in. Het bedrijf heeft toegezegd dat het kind een leven lang gratis mag reizen met treinen in de deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen.

Er zijn wel vaker bijzondere nieuwsberichten met baby´s in de trein. Eerder werd er bijvoorbeeld een baby geboren in de Thalys. Die kreeg zijn leven lang vrij reizen met de snelle trein. Eerder werd ook een Franse baby geboren in de TGV. Ook hij kreeg voor zijn leven lang vrij reizen met de Franse hogesnelheidstrein.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *