fbpx

BAM wint verschillende spooropdrachten

06 jun 2019 15:21

BAM mag aan de slag in Schotland en nabij Antarctica. Met de spoorklus in de Schotse plaats Kintore is 14,5 miljoen pond gemoeid. De opdracht op het afgelegen subantarctische eiland Zuid-Georgia levert 9 miljoen euro op.

Zuidpool

De opdracht nabij de Zuidpool gaat over de bouw van een nieuwe laad- en losplaats. Met onder meer een nieuwe kade moet laden en lossen makkelijker en veiliger worden voor een onderzoekscentrum op het eiland. Tevens wordt een extra afmeerfaciliteit van 11 bij 11 meter gerealiseerd, geschikt voor de ontvangst van het nieuwe poolonderzoeksvaartuig RRS Sir David Attenborough.

Schotland

Een dochteronderneming van het Nederlandse bouwbedrijf heeft daarnaast een opdracht gekregen voor de bouw van een treinstation en spoorverbinding in de plaats Kintore, in de buurt van Aberdeen. Het 14,5 miljoen pond kostende station moet Kintore voor het eerst in 56 jaar weer toegang geven tot de trein. De bouw van het station duurt 12 maanden en moet in mei 2020 in gebruik worden genomen.

P+R Leidsche Rijn

Ook in Nederland kan BAM binnenkort waarschijnlijk aan de slag. BAM Bouw en Techniek is geselecteerd om in opdracht van de gemeente Utrecht voor een opdracht bij Leidsche Rijn Centrum. Daar gaat BAM een parkeerplaats bouwen voor 620 voertuigen waarvan 50 voor de P+R. De P+R wordt gerealiseerd in de nabijheid van het trein- en busstation Utrecht Leidsche Rijn. Vanaf de P+R is het eenvoudig overstappen op het OV-netwerk. BAM start in augustus met de uitvoering en de oplevering van het gebouw staat gepland voor het najaar van 2020.

© ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
15 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
johan II
4 jaren geleden

Waarom deze info over BAM?

Neerlands Glorie? Heb niks voor of tegen BAM, leuke naam, doet denken aan Tofik Dibi, ook leuke naam, die wou als BAM de politiek bestormen, als ik me goed herinner, en snap dat BAM ronkende persberichten rondstuurt, en dat het ANP die overneemt sinds Linda de Mol etc allemaal trots zijn op Holland, maar voor treinreiziger.nl, zeer gewaardeerd om zijn fijne neus voor de menselijke maat lijkt me dit artikel een vreemde eend, type foie gras, in de bijt. Of is de hoofdredacteur gegijzeld of zo?

B. Alberda
4 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Ook wat raar om ‘foie gras’ een vreemde eend te noemen. Een beetje alsof je een kibbeling een vreemde vis zou noemen. Een gerecht is niet een dier.

johan II
4 jaren geleden
Antwoord aan  B. Alberda

Ja raar hè, daarom is het ook een voorbeeld van een vreemde eend in de bijt. (raar = vreemd)

Foie gras is een dood dier waarvan de resten als slachtafval worden verwerkt. Toch wel een dier dus.

De gans wordt speciaal gefokt voor zijn lever, onderwijl in la douce France (voor de letterlijken onder ons: douce is mede bedoeld als satire) mede onder dwang gevoed.

Voor de letterlijken onder ons: ik bedoel niet dat dit artikel door de strot van treinreiziger.nl is geduwd, al dan niet onder verdoving van betaling.
Daarom is de vreemde eend het onderwerp in mijn stukje, en staat het (’type foie gras’) tussen haakjes, in een poging aan te geven dat vreemde eenden ook onbedoeld vervelende gevolgen* kunnen hebben.

Schrok oprecht van het BAM artikel, had een dergelijk bedrijfspersbericht hier niet eerder gezien.
Niet dat ik iets tegen bedrijven heb, of tegen BAM.

Nee, gewoon omdat ik treinreiziger.nl juist zo waardeer om verfijnde aandacht voor de consequenties voor de reizigers. Kijk ook hoe aandachtig en liefdevol/eerlijk Hildebrand op de reacties reageert (sorry voor het extra werk hierdoor).
Was bezorgd dat treinreiziger.nl door haar succes nieuwe vleugels ging uitslaan (‘breder informeren’ of iets dergelijks), kortom de waan in de bol zou krijgen, want dat is meestal de dood in de pot (= onbedoeld vervelend gevolg*). Mogen ze gerust doen, vind het zelf jammer, en wou mede door mijn ongeloof (kon me dit artikel niet voorstellen bij Hildebrand, en het bleek ook juist; hij was echter niet gegijzeld, maar op vakantie) het op groteske wijze uiten.

Snap nu wel weer dat het mensen overstuur kan maken.
Stel je immers voor dat foie gras geen gerecht is. Of dat Hildebrand ontvoerd is, Annemiek ex-commando en dat BAM gijzelnemers inhuurt. Excuses staan in andere reactie.

Rook niet, geen alcohol, geen medicijnen, geen drugs. Reis wel eens met de auto, dat wel.

B. Alberda
4 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Wellicht is het een idee om je reacties wat korter en meer to the point te houden? Dat is ook onderdeel van de moeite opbrengen het voor de lezer begrijpelijk te houden. Je hele schrijfstijl en woordkeuze klinkt ook een beetje alsof je zelf overstuur bent. Probeer dat dan niet af te reageren op een nieuwssite als hier maar praat er bijvoorbeeld met iemand over om je verder te helpen.

johan II
4 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Sjongejonge, ik neem de moeite om uw verwarring over ‘foie gras’ en ‘geen dier’ uit te leggen.
Gezonde reactie zou zijn ‘begrepen’ of ‘dank’ of iets dergelijks, de uwe is uitleg negeren en zoek hulp.

Rest van mijn reactie was een poging toe te lichten van waaruit van mijn oorspronkelijke 2 bijdragen, waarop zo heftig gereageerd is geschreven zijn. Dat mede naar aanleiding van reacties van andere lezers. Mag wellicht onbegrijpelijk of wat veel woorden zijn voor u, dat kan, maar strekking is juist tegenovergesteld aan uw indruk ‘afreageren op een nieuwssite’.

Ben benieuwd hoe het werkt in u. Moet zeggen dat het me doet denken aan al die medewerkers in de jeugdzorg, decennialang, stomverbaasd over dat rapport van deze week over opgelopen trauma’s van hun clienten in die jeugdzorg.

Negeren en volautomatisch 180 graden omdraaien, is inderdaad gezond voor jezelf, maar heeft gevolgen voor je omgeving.

B. Alberda
4 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Ik vind het anders geen gezonde reactie om de parallel te trekken tussen mijn reactie en die van de verbazing zoals beschreven in het Jeugdzorgraport. Ik zou aanraden eerst bij jezelf beginnen voordat je de ander gaat aanspreken over hoe hij/zij anders reageert dan jij meent dat normaal of gezond zou zijn. Hypocriet die je bent.

johan II
4 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

We zijn het eens met het streven om eerst met zelf te beginnen. Jammer dat u boos wordt.

Besef wel dat er in die decennia jeugdzorg vele tientallen duizenden medewerkers betrokken zijn geweest, die allen hun beste beete beentje voorzetten, ongetwijfeld zonder uitzondering met hart en ziel. Respect daarvoor, ik zou het niet beter kunnen.
Wijs alleen op de verbazing die er is op ongewenste gevolgen van hun jeugdzorg. Dan is er sprake van onbewustheid over eigen gedrag. En dat heeft iedereen, ik ook, de hele zorgsector, de OV-sector.

Is niet zo dat ik u wil kwetsen.

johan II
4 jaren geleden

Hildebrand, welke comprimiterende info heeft BAM over jou? Hou vol, wij komen je helpen !!

Is BAM trouwens niet ook dat Hollandsglorie-bedrijf die de Uithoflijn-projectorganisatie geinfrilteerd en gecorrumpeerd heeft, daarme eigenlijk de provincie/stardsregio gegijzeld? (opvallend dat hierover niets in dit artikel over BAM staat) hou vol Hildebrand!

(wat jij niet weet: Dries, Annemiek, Eduard, etc etc hebben stuk voor stuk bij de commando’s gezeten nog in de koude oorlog, IJZERVRETERS, Joham I en II WK finales gespeeld, en alle andere lezers zijn stuk voor stuk gepokt en gemazeld, DIEHARDS in het OV. Als je NS of de ambtenarij aankan is BAM een peuleschilletje.
Zeg dat maar tegen je gijzelnemers, we draaien ze elke bitcoin in duizendvoud uit die ze je af willen persen.
En we vertellen niets tegen de pers.

johan II
4 jaren geleden

Excuses, ik was vergeten dat veel mensen teksten letterlijk opvatten. Dan kun je inderdaad schrikken van mijn tekst.

Had het niet zo grotest uitgebeeld, met commando’s, gijzeling ed, en de BAM als grote boze wolf. Excuses ervoor.

Daarnaast besefte ik onvoldoende, en dat is minstens zo dom, dat corruptie, infiltratie en gijzeling zware beschuldigingen zijn in de wereld van het strafrecht, en natuurlijk in de beleving van betrokkenen.

Bedoelde corruptie niet als omkoping, maar als mentale corruptie, met in de praktijk mentale gijzeling van anderen (in dit geval provincie) tot gevolg. Komt door mijn interesse, ben geïnteresseerd in gedrag, niet in strafzaken.

Zie ‘mentale corruptie’ overal om me heen, in privé sfeer, en in professionele sfeer, geregeld ook met wederzijds goedvinden, en helaas ook bij mezelf. Is gewoon deel van het menselijk gedrag, waarvoor je niet voor de rechter komt (anno 2020 niet, zal in latere jaren waarschijnlijk wel wel gaan komen, zeker voor bedrijven; zoals de corrumperende krachten rondom tabak, drank of me/too ook pas decennia later in beeldvorming en wetgeving zijn opgenomen).

Het gijzelingverhaal van BAM vliegt dus uit de bocht, concreet duidde ik er alleen maar op kersverse oud-medewerkers die vervolgens aan de andere kant van de tafel (als projectleider bij de stadsregio/provincie) BAM betrekken.

Het is gedrag wat je in mijn ogen als bedrijf niet moet willen. Is mentale corruptie. Heeft altijd gijzeling van de ander tot gevolg, al is het maar omdat anderen de stadsregio/provincie, BAM of jou niet meer vertrouwen en raar gaan doen (zoals ik ;). Ook al doe je of je neus bloedt, evt met juristen of perscommuniqués erbij.

Ik zou dit bij kleine MKB-bedrijven of individuen nooit benoemd hebben als corruptie of gijzeling, dus BAM-mensen je kan dit ergens hoewel pijnlijk, ook als compliment zien, vind dat noblesse oblige.

Bedrijven als BAM, NS, Heineken en Monsanto, en natuurlijk ook de overheden hebben idealiter een maatschappelijke voorbeeldfunctie.

Dries Molenaar
4 jaren geleden
Antwoord aan  johan II

Er zit één waarheid in uw verhaaltje. Daarnaast, BAM heeft vroeger HBG over genomen sindsdien doen ze via de oude HBG bedrijven veel meer werk in het buitenland en aan infrastructuur. Hier heeft men een persberichtje aangehaald waar wat veel buitenland in zit en natuurlijk het slepend onderwerp Uithof-lijn. Wat een mooi boosmaak-onderwerp is voor de mensen die het in hun fantasie zelf beter dachten te kunnen.

Jacco
4 jaren geleden

Johan ll, waar ging het mis?

Als je bovenstaande terugleest, vind je dit dan a: een goede bijdrage of b: rancuneuze wartaal?

[Ingekort door de redactie vanwege beledigende opmerkingen]

Reiziger 2.0
4 jaren geleden

Tjonge, er heeft iemand, ene Johan 11, echt teveel en tevaak rare dingen gesnoven en gegeten. Dit soort uitspraken moeten maar gauw verwijderd worden. Waarom heb je die optie niet @Hildebrand? Moet de onzin van Johan 11 eeuwig te lezen zijn? Beter is het als mensen in nuchtere toestand het bericht teruglezen en het zelf verwijderen, uiteraard in sommige gevallen, onder dwang!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Reiziger 2.0

De opmerking wat Johan gesnoven heeft kan niet. Het is niet de bedoeling om mensen te beledigen. Natuurlijk mag je het wel een onzinnige bijdrage noemen. Het punt van BAM Utrecht, waar inderdaad discussie is over de rol van BAM is rechtvaardig. Dat iemand daarna vergelijkingen maakt die we niet (allemaal) snappen, heb ik minder problemen mee omdat niemand persoonlijk beledigd wordt. Een functie om ongepaste reacties te rapporteren zou mooi zijn, maar we hebben nu andere prioriteiten in onze ontwikkeling. En natuurlijk hoeft u de bijdrages van Johan niet te lezen.

Ger Nijman
4 jaren geleden

Beste Hildebrand, onder bergbeklimmers is het een eer, op alle continenten geklommen te hebben. Jij kunt de eerste worden die op alle continenten van railvervoer gebruik heeft gemaakt, al is het maar over een afstand van elf meter (ook nog eens de penalty-afstand). 11 meter op Antarctica, 11.000 km in Azië en daartussen Afrika (1100 km), Noord- (110 km) en Zuid-(11 km) Amerika, Australië (1,1 km) en Europa (zoek de enige 110 m in Nederland die storingsongevoelig is). Go, man!