fbpx

Blokker treinkaartje: NS Dagkaart Dal (januari 2017)

Deze aanbieding is verlopen, maar er zijn genoeg nieuwe aanbiedingen. Vind het goedkoopste treinkaartje met onze prijsvergelijker.

Goedkoop met de trein? Vanaf 5 januari zijn er weer Blokker treinkaartjes beschikbaar. De treinkaartjes zijn te gebruiken vanaf maandag 9 januari en uiterlijk tot en met 19 februari 2017. Doordeweeks zijn de treinkaartjes niet tijdens de spits te gebruiken. De treinkaartjes kosten 14,50 euro.

De treinkaartjes zijn net als bij voorgaande Blokker acties op werkdagen niet geldig tijdens de spitsuren (6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur). Dat wil zeggen: met het treinkaartje kan er tijdens deze uren niet worden ingecheckt. Bij NS kan de reis wel worden afgemaakt als de reis vóór de spits van start is gegaan. In het weekend zijn er met Blokker-treinkaartjes nooit beperkingen omtrent de geldigheid.

De goedkope Blokker treinkaartjes zijn niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion. De Thalys is echter uitgesloten en bij Intercity Direct (traject Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE dien je een toeslag te betalen. De reguliere treinen (intercity´s en Sprinters) zijn altijd toeslagvrij. Je kunt tussen Schiphol – Rotterdam dus ook reizen met de reguliere toeslagvrije treinen (deze rijden via Den Haag en hebben een langere reistijd).

Veel gestelde vragen over dit Blokker treinkaartje:

In het weekend (zaterdag en zondag) is het antwoord simpel: op alle tijden van de dag. Maar doordeweeks (maandag t/m vrijdag) mag je niet reizen tijdens de ochtend én avondspits. De ochtendspits duurt van 6:30 – 8:55 uur* en de avondspits van 16:00 – 18:25 uur*. Bij NS mag je de reis wél tijdens de spits afmaken, mits je de reis bent begonnen vóór de spitsperiode. Het moment van inchecken is daarvoor bepalend. Verder dient je reis binnen 30 minuten nadat je bent ingecheckt ook daadwerkelijk te beginnen. Je kunt in de spits dus niet van vervoerder wisselen, immers dan moet je uitchecken en in de spits kun je vervolgens niet meer inchecken bij de nieuwe vervoerder.

* Formeel van 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Echter je al vanaf 8:55 en 18:25 uur inchecken voor de daluren. Als je éénmaal ingecheckt bent, kun je reizen. Tussen 6:30-6:35 en 16:00-16:05 zit in de regel ook nog een marge waardoor je toch kunt inchecken. Ook dan geldt: als je bent ingecheckt, kun je reizen. Als de marge er is, kun je er van profiteren, mocht inchecken niet lukken, dan heb je pech en moet je of een los treinkaartje voltarief kopen of wachten totdat de spits voorbij is.

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Ja. Het Blokker treinkaartje wordt geleverd als eenmalige chipkaart, je bent verplicht per vervoerder in- en uit te checken. Met dit treinkaartje kun je doordeweeks niet inchecken tussen 6:30-8:55* uur en tussen 16:00-18:25 uur*. Je kunt de treinreis bij NS wel afmaken als de treinreis buiten de spits begonnen is. Maar éénmaal uitgecheckt kun je in de spits niet meer inchecken. De bedoeling is verder dat je binnen 30 minuten na inchecken je treinreis daadwerkelijk begint. In het weekend kun je heel de dag in- en uitchecken.

  • Als je bijvoorbeeld om 15:55 uur incheckt, kun je dus prima om 16:05 uur vanuit Rotterdam naar Zwolle reizen. Het is echter niet mogelijk om daarna nog verder te reizen met een andere vervoerder. (Tenzij je op Zwolle wacht totdat de avondspits voorbij.)

* Formeel van 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Echter je al vanaf 8:55 en 18:25 uur inchecken voor de daluren. Als je éénmaal ingecheckt bent, kun je reizen. Tussen 6:30-6:35 en 16:00-16:05 zit in de regel ook nog een marge waardoor je toch kunt inchecken. Ook dan geldt: als je bent ingecheckt, kun je reizen. Als de marge er is, kun je er van profiteren, mocht inchecken niet lukken, dan heb je pech en moet je of een los treinkaartje voltarief kopen of wachten totdat de spits voorbij is.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt met het treinkaartje gewoon naar het station gaan. Door in te checken wordt het treinkaartje automatisch geactiveerd. Op die dag kun je het kaartje vervolgens gebruiken. Als je probeert in te checken op een dag (of tijdstip) dat het kaartje niet geldig is, dan zullen de poortjes niet open gaan en zal er op het scherm een foutmelding te zien zijn.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Deze actie is als eerste gemeld door Jente Baan (inclusief foto). Ze wordt door ons beloond met een cadeaubon van de NS Spoordeelwinkel. Onder voorwaarden belonen wij tips rond goedkope treinkaartjes.  

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EdRo
7 jaren geleden

Super tip weer! Altijd fijn om vlot op de hoogte te zijn! Dank dank

Op de site van Blokker is de actie nog niet actief.
Zijn er al mensen die succes hebben gehad in een filiaal?

Hildebrand van Kuyeren
7 jaren geleden
Antwoord aan  EdRo

Oeps, ik zie je opmerking nu pas, bedankt voor het compliment 🙂 (Ik ben de eigenaar van de site.)

EdRo
7 jaren geleden

Tja.. nieuwe versie van de site, dan zal je af en toe vast wel het e.e.a. ontgaan 😉
Succes!